Connect with us

technokrata

Microsoft Freestyle – Windows XP a nappaliban!

Laptop

Microsoft Freestyle – Windows XP a nappaliban!

A különböző elektronikai eszközöket összekapcsoló Mira után újabb Microsoft termék látott napvilágot: a Mirával kialakított rendszert az XP-alapú Freestyle fogja vezérelni. Az elképzelés közel 10 éves felhasználói álmot valósít meg!

A las vegasi Consumer Electronics Show-n bemutatott új Microsoft eszköz – kódnevén Freestyle – a PC-t a szórakoztató elektronikai eszközök sorába emeli, a Windows XP ez irányú lehetőségeinek kihasználása által.

A Freestyle a megszokott Windows kezelői felület helyett egy sor nagyméretű gombot tartalmaz, amely akár távirányítóval is használható és vezérli az audio-video-kép-lejátszást és -rögzítést, akár a televíziócsatornákról is.

Itt jön a képbe a Mira, amelyet korábban a PC – TV – Xbox – PDA – Tablet PC – eHome – .Net termékek-stratégiák közötti hiányzó láncszemként mutattunk be. Míg tehát a Mira az összekapcsolásért, a Freestyle a vezérlésért lesz felelős.

Egyelőre mindkét termék fejlesztés alatt áll, bizonytalan tehát, hogy mikor lesznek kaphatók a kereskedelemben. Annyit azonban már tudni, hogy legalább három PC-gyártó – a HP, a NEC és a Samsung – fog Freestyle-t használó eszközöket gyártani.

A Microsoft az eHome stratégiába beleillő egyre újabb termékekkel sok PC-felhasználó régi álmát valósítja meg azáltal, hogy talán eltünteti a szakadékot a háztartási HiFi berendezések és a – minőségben és tudásban – lassan hozzájuk hasonlítható PC között.

Elemzők szerint azonban problémát okozhat a PC megbízhatatlansága a nem tisztán szoftvervezérlésű szórakoztató elektronikai berendezésekkel szemben, ezért pillanatnyilag akadályokat látnak a szoftvergyártó elképzelései és a megvalósíthatóság között. Mindenesetre a Microsoft bizakodó a kérdésben, szerinte ugyanis a Windows XP nagyságrendekkel megbízhatóbb elődeinél, és képes lesz szerepet vállalni az eHome stratégia által megcélzott piacon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek