Connect with us

technokrata

Moxi: a lakás új digitális központja

Laptop

Moxi: a lakás új digitális központja

Zenehallgatás, film- és tévénézés. Ezek az eddig különálló fogalmak most egy eszközbe csoportosultak, megváltoztatva otthoni szórakozási szokásainkat.

A Moxi Media Center (MMC) névre hallgató új eszköz kívülről leginkább egy videómagnóra hasonlít, de jóval több annál. A Moxi Digital cég fejlesztése tartalmaz egy digitális TV tunert, mely képes mind a digitális kábeltévés, mind pedig a műholdas adások vételére. MP3 lejátszót is helyet kapott az MMC-ben (a zenéket az eszköz merevlemezén is lehet tárolni, de CD-ről is képes lejátszani azokat) és nem utolsósorban DVD filmeket is lehet nézni vele.

Azonban még itt sem áll meg a felsorolás, ugyanis a termékkel valós időben lehet ”megállítani”, vagy akár ”visszajátszani” a tévéadást egy-egy érdekesebb jelenetnél. Maga az MMC egyébként 60 órányi adás rögzítésére képes saját merevlemezére, ezen kapacitás külső merevlemezek alkalmazásával tovább bővíthető.

A Moxi tartalmaz egy kábel/DSL modemet és egy Internet gateway-t, amellyel a szélessávú internetezőket hivatott kiszolgálni, sőt még egy integrált tűzfallal is ellátták. A linuxalapú middleware-t futtató eszköz (a Moxi menüjét Flashben készítették) segítségével az Internet-eléréssel rendelkező tulajdonosok e-mail-eket küldhetnek (ha minden igaz, a többi webes funkció elérése már csak külső számítógép csatlakoztatásával érhető el a tévén keresztül).

Fontos megemlíteni, hogy az eszköz egyszerre több televíziót is képes kiszolgálni, tehát megoldható az is, hogy míg a család egyik tagja a nappaliban nézi a tévét, közben a hálóban másvalaki a merevlemezen rögzített focimeccset nézze vissza, míg megint máshol MP3-akat hallgasson valaki. A Moxi Media Center ára, és pontos paraméterei egyelőre nem ismertek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek