Connect with us

technokrata

Magyar Office: a Microsoft itthon is perel

Laptop

Magyar Office: a Microsoft itthon is perel

Az óriáscég jogi képviselői itthon is támadásba lendülnek egy nemrég megjelent, nyílt forráskódra épülő program ellen. A vád: másolás.

A nemrég megjelent Magyar Office máris összetűzésbe keveredett a Microsofttal. A Multiráció nevű cég által készített irodai programcsomag (mely szövegszerkesztőt és táblázatkezelőt tartalmaz) ugyan a nyílt forráskódú Star Office-ra alapul, az óriás szoftvercég mégis úgy véli, hogy a termék az ő hasonló szoftverük másolása.

A jogi megkeresés egyenesen az amerikai irodából érkezett, Magyarország egyik neves ügyvédi irodáját kérték fel az ügyben való cselekvésre. A Windowson és Linuxon egyaránt működőképes programcsomag háromfős alkotói gárdája nem érti, hogyan lehetne a még csomagolásukban is eltérő termékeket összetéveszteni. Biztos, ami biztos alapon azért készítettek egy mellékletet a Magyar Office-hoz, melyben a tévedések elkerülése végett részletezik a termékek különbözőségeit.

Az ügyvédi levélen kívül egyelőre más, hivatalos úton nem történt kapcsolatfelvétel az ötödannyiba kerülő irodai csomagot készítő szoftver cég és a Microsoft között, a Multiráció ügyvezető igazgatója reméli, hogy a kérdés pereskedés nélkül is megoldható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek