Connect with us

technokrata

És megérkezett az új iMac!

Laptop

És megérkezett az új iMac!

Végre hivatalosan is bejelentették a vadonatúj Apple iMac-et, amely formabontó kinézetével és funkcióival minden bizonnyal megdobogtatja az összes számítógépmániákus szívét.

A leginkább egy állólámpára emlékeztető új modell egyelőre háromféle változatban vásárolható meg 1300, 1500, és 1800 dolláros áron, felszereltségtől függően. (A legdrágább változatot már ebben a hónapban kiszállítják a megrendelőknek, a közepesért februárig, viszont az alsókategóriás iMac2-ért egészen márciusig kell várakozni.)

Kétféle, egy 700MHz-es, illetve egy 800MHz-es PowerPC G4-es processzorral lehet megrendelni az új Apple gépeket (a 800-as változat csak a legdrágább modellben kap helyet, és az összes chip 256KB L2 cache-sel rendelkezik), 128 MB, illetve 256 MB memóriával kiegészülve. Mindhárom konfigurációban egy 32 MB DDR memóriával felszerelt NVIDIA GeForce2 MX grafikus processzor ketyeg, a két olcsóbbik modellben pedig 40 GB-os, míg a high-end változatban 60 GB tárkapacitású merevlemezt alkalmaznak.

Az alapmodellben egy ”sima” CD-újraíró meghajtó kap helyet, míg a közepes változatban már DVD/CD-RW kombó drive, a csúcsmodellbe pedig egy DVD-R/CD-RW super drive kerül.

Mindhárom iMac2 Mac OS X, illetve Mac OS 9.2 operációs rendszerrel érkezik, és az összes gépen megtalálható egy Ethernet port (10/100BASE-T), egy 56K-s modem, 2 darab FireWire (IEEE 1394), 3 darab USB 1.1 port (a billentyűzeten további kettő), egy VGA video kimenet, valamint két audió csatlakozó. A gépben egyébként integrált hangszórókat és mikrofont is elhelyeztek.

Az iMac2 15 colos laposképernyős kijelzője maximum 1024×768 pixeles felbontás megjelenítésére képes 75Hz-es képfrissítési frekvencia mellett. Egy Apple Pro billentyűzet és egy optikai Apple Pro egér is jár a gépekhez, amely egyébként 9,7 kilogramm, méretei pedig (összecsukva): 32,9×38,3×27 cm. Reszkess PC!?Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek