Connect with us

technokrata

Négyétkű kártyaolvasó

Laptop

Négyétkű kártyaolvasó

A Hama olyan USB-s kártyaolvasót jelentett be, amely négyféle kártyatípus írására és olvasására egyaránt alkalmas, ráadásul akár közvetlenül másik kártyára is másolhatjuk fotóinkat, számítógép használata nélkül.

Az új kártyaolvasó – mely egyszerűen a MultiSlot nevet kapta – négyféle memóriakártya olvasására alkalmas. Képes a Compact Flash Type I és II (MicroDrive is), SmartMedia, MemoryStick, valamint a SecureDigital illetve MultiMediaCard kártyák írására és olvasására. Míg egy hagyományos kártyaolvasó egy vezérlővel rendelkezik a számítógép és a kártya között, addig a Hama MultiSlot olvasója kettővel. Ezzel a módszerrel számítógép segítsége nélkül is lehetővé válik, hogy egy kártyáról egy másik kártyára másoljuk képeinket.

Az olvasó további érdekessége, hogy amennyiben csatlakoztatjuk az USB kábel segítségével a számítógéphez, akkor minden egyes kártyahely egy-egy meghajtót jelent majd a számítógépben.

Az új kártyaolvasó Windows 98/ME/2000/XP, valamint MacOS 8.6 és felette használható. A mindössze 11x11x3 cm méretű kártyaolvasó már kapható, az ára 80 euró.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek