Connect with us

technokrata

AMD Athlon XP 2000+ – az AMD is a másodikba igyekszik!

Laptop

AMD Athlon XP 2000+ – az AMD is a másodikba igyekszik!

Az első 1 GHz sebességű processzor az AMD-é volt, a 2 GHz-et az Intel érte el előbb. Előbb-utóbb az AMD is átlépi ezt a határt. Mit lép erre az Intel?

Az Athlon XP 2000+ processzort hivatalosan még be sem jelentették, mint ahogy ezt az AMD Athlon XP oldalán láthatjuk. Ez a site önálló életet él, és igen valószínű, hogy az AMD site-ja is így fog ezután kinézni.

Azonban a Pricewatch-on már saját kategóriája van, jelenleg hét bolt kínálja 95 ezer forint körüli áron. Már Angliában is kapni, ott egy MSI K7N420 típusú nForce chipsetes alaplappal együtt sikerült ráakadnunk (ez az együttes 147 ezer forintot kóstál). Itthon a MSI K7N420 ára körülbelül 55 ezer forint. Mindebből azt hiszem bátran következtethetünk arra, hogy egy-két hét múlva százezer forint körül kapható lesz itthon is a Athlon XP 2000+.

Az XP processzorok jelzésrendszere szerint a 2000 nem megahertzet jelent, mert a tényleges órajel az ”csak” 1,67 GHz, hanem azt, hogy legalább olyan gyors, mint egy 2 GHz-es Intel Pentium 4-es processzor. Az AMD bár nagyon igyekszik, de az Intel új gyártástechnológiájú – Northwood kódjelű – P4-ei komoly gondot fognak jelenteni neki. Ezekből már felbukkantak a 2,2 GHz-es példányok (szintén a hivatalos bejelentés előtt), és valószínűleg még az idén láthatunk 3 GHz-es változatot is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek