Connect with us

technokrata

Professzionális fotónyomtató a Canon-tól

Laptop

Professzionális fotónyomtató a Canon-tól

A Canon, hogy teljes legyen az új nyomtatók palettája, professzionális A/3-as fotónyomtatót is bejelentett.

A Canon Bubble Jet S9000-es nyomtató igen hasonlít az S900-asra. Felbontása, sebessége is azonos. A legnagyobb nyomtatható kép azonban akár A/3-as is lehet.
A díjat nyert Canon BubbleJet S800-asnál kétszer gyorsabb nyomtatásra is alkalmas az új, professzionális S9000-es. Mark Robinson, a Canon angol marketingigazgatója szerint az S9000-es nyomtató legizgalmasabb tulajdonsága, hogy felveszi a versenyt a hagyományos fotókkal, mind azok elkészítési idejében, mind pedig minőségben.
A Photo Paper Pro fotópapír alkalmazásával akár 25 évig is képes megőrizni a nyomat eredeti minőségét, mindezt akár 2400×1200 dpi-s felbontás mellett is.

Az S9000-es egy teljes A/3-as fotót alig több mint két perc alatt, míg egy A/4-es fotót egy perc alatt képes kinyomtatni. Ekkora nyomtatóhoz ugyan nem méltó a 13×10 cm-es fényképek nyomtatása, de erre egyébként kevesebb mint fél perc alatt képes.

Igen nagy felbontású fejegysége 3072 fúvókát tartalmaz. Mindez kétszer több, mint az S800-as 1536 fúvókája, illetve 10-szer több, mint a legtöbb általános tintasugaras nyomtató fejegységének fúvókái. Az új fejegységnek nem csak a felbontása, de a sebessége is lenyűgöző, másodpercenként 73,7 millió képpontot képes nyomtatni. Fogyasztásának alacsonyan tartása érdekében a továbbfejlesztett MicroFine Droplet technológiát is alkalmazták, mely a pontok helyét, méretét és sűrűségét is szabályozza. 6-színű festékrendszere a világ eddigi legkisebb festékbuborékait állítja elő, 2400×1200 dpi-s felbontás esetén ez mindössze 4 pikolitert jelent pontonként. A kinyomtatott kép igen jó dinamikájú, a 49 árnyalat/pixel nyomtatásnak köszönhetően.

Ehez a nyomtatóhoz is a PhotoRecord, a ZoomBrowser EX és a PhotoStitch programokat adja a cég. Ezek közül a ZoomBrowser segítségével egyszerűen kategorizálhatjuk képeinket, a PhotoRecord programmal automatikusan lehet beállítani a kellő képméretet, míg a PhotoStitch program nagyméretű panorámaképek készítésére használható.

A Canon BubbleJet S9000-es nyomtatót sem használhatjuk Windows 95 alatt, mivel ennek a nyomtatónak is csak USB csatlakozója van, hasonlóan az S900-ashoz. Igy Windows 98/ME/2000/XP és MacOS alatt használható.
A február elsején boltokba kerülő nyomtató ára 730 euró lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek