Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagysebességű fotónyomtatás, Canon módra

Laptop

Nagysebességű fotónyomtatás, Canon módra

Az S sorozat új, 900-as nyomtatója a régebbi, S800-as nyomtató leváltására készült. Felbontásában ugyan nem, de sebességben jelentősen megelőzi ősét.

A Canon BubbleJet S900 a díjat is nyert S800-ra épül. Az S900-as ugyanolyan felbontásban képes nyomtatni, mint elődje az S800-as, vagyis 2400×1200 dpi-vel. A nyomtatás sebessége azonban az S900-as esetében 2-szer nagyobb az S800-hoz képest, illetve 3-szor nagyobb a konkurens gyártmányhoz képest. Egy teljes A/4-es fotót Photo Paper Pro fotópapírra 1 perc alatt képes kinyomtatni, míg egy 10×13 cm-es fényképet kevesebb mint fél perc alatt.

Felbontásáról talán elég annyit mondani, hogy eddig még nem látott, 3072 fúvókájú fejet használ. Ez kétszer több, mint az S800-as 1536 fúvókája, illetve 10-szer több, mint a legtöbb átlagos tintasugaras nyomtató fúvókáinak száma. Az új fejegységnek nem csak a felbontása, de a sebessége is lenyűgöző, másodpercenként 73,7 millió képpontot képes nyomtatni. Fogyasztásának alacsonyan tartása érdekében a továbbfejlesztett MicroFine Droplet technológiát is alkalmazták, mely a pontok helyét, méretét és sűrűségét is szabályozza. 6-színű festékrendszere a világ eddigi legkisebb festékbuborékait állítja elő, 2400×1200 dpi-s felbontás esetén ez mindössze 4 pikolitert jelent pontonként. A kinyomtatott kép igen jó dinamikájú, a 49 árnyalat/pixel nyomtatásnak köszönhetően.

Mint az S750, az S900 is a festékpatron kiürülése előtt képes riasztani. A keretmentes nyomtatási technológiának köszönhetően valóban jó fotónyomtatónak mondható, emellett az ollót akár el is felejthetjük.

A nyomtatóhoz a PhotoRecord, a ZoomBrowser EX és a PhotoStitch programokat kapjuk. A PhotoRecord automatikusan képes beállítani a kellő képméretet bármilyen papírról is legyen szó. A ZoomBrowser segítségével egyszerűen kategorizálhatjuk képeinket. A PhotoStitch program segítségével több képből egy széles panorámakép készíthető (ha az eredeti képek ezt lehetővé teszik átfedésekkel).

A Canon BubbleJet S900-as nyomtatót nem sajnos használhatjuk Windows 95 alatt, mivel csak USB-n keresztül köthető össze számítógéppel. Ennek következtében csak Windows 98/ME/2000/XP és MacOS alatt használható.
A nyomtató ára 530 euró lesz, a boltokba február elsején kerül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés