Connect with us

technokrata

Mégis maradnak a Matáv díjkedvezmények!

Laptop

Mégis maradnak a Matáv díjkedvezmények!

A Matáv jelenleg nem szándékozik megszüntetni vagy megváltoztatni a sokak által igénybe vett 150 forintos kedvezményt, illetve a Mindenkinek csomagot!

Számos olvasói megkeresésen felbuzdulva érdeklődtünk a Matáv Sajtó és Tájékoztatási Osztályán a fenti két kedvezmény jövőjéről. Itt az alábbi információkat kaptuk:

”A Mindenkinek csomag és a 150 Ft-os kedvezmény továbbra is érvényben vannak. A Matávnak jelenleg nincs szándékában változtatni sem a Mindenkinek csomagon, sem a 150 Ft-os díjkedvezményen.”

Nem érintik tehát a MeHVM 2002. január elsején életbe lépő rendelete nyomán keletkező változások a meglévő Matáv-kezdvezményeket. Mint ismeretes, a telefonos hálózatokon
keresztüli internet-szolgáltatásért nappali időszakban ezentúl legfeljebb bruttó 6,1 forintot, a kedvezményes időszakban pedig bruttó 3,25 forintot kérhetnek percenként a telefonszolgáltatók.

Az ún. ”150 Ft-os kedvezmény” a Matáv ügyfelek számára biztosít megtakarítást minden olyan hívásra (a Minimál és a Kontroll csomagok kivételével), amelyeket kedvezményezett időszak (hétköznap 18-06-ig, munkaszüneti napokon pedig 15-07 óráig) előtt kezdtek meg, vagy utána fejeztek be. Ekkor a kedvezményezett időszakon belüli hívásért maximum 150 forintot kell fizetni, függetlenül a hívás hosszától. Fontos azonban, hogy kedvezményes adatforgalom (pl. internet) esetén ezt a kedvezményt csak a lakossági ügyfelek vehetik igénybe.

A ”Mindenkinek” csomagot szintén csak magánszemélyek vehetik igénybe. Ez a szolgáltatás a havidíjon felüli bruttó 4000 Ft-ért munkanapokon délután 6 órától, másnap reggel 7 óráig, munkaszünetinapokon délután 3 és reggel 7 óra között használhatja a teljes helyi díjazású tartomány
(normál helyi, 06 51, 06 40) hívásakor analóg, vagy ISDN telefonvonalát kapcsolási díj és percdíj felszámítása nélkül.

Nemrég vezette be a szolgáltató a ”Csevegő” díjcsomagot, amely a beszélgetés díjára nyújt kedvezményt. Az előfizető az első 5 percben a szokásos percdíjon beszélhet, az 5-10. percben a kedvezmény mértéke 20%, míg a 10. perc után a kedvezmény 30%-ra nő egészen a 60. percig. A beszélgetések 60. perc fölötti részére nem jár kedvezmény. A kedvezmény csak a helyi, helyközi I., helyközi II., belföldi távolsági, nemzetközi és mobil beszédhívásokra érvényes egyaránt időkorlátozás nélkül, a nap bármely szakában 2885 Ft-os bruttó havidíj mellett.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek