Connect with us

technokrata

Magyarországon is debütált a Handspring Treo

Laptop

Magyarországon is debütált a Handspring Treo

A mai napon hazánkban is bemutatták a Handspring cég legújabb mobiltelefon/palmtop hibridjét amely beépített QWERTY billentyűzettel is rendelkezik.

A Handspring IMC Hungary (HDSys Kft.) ma mutatta be
Magyarországon Treo elnevezésű kompakt kommunikátor családját, mely a mobiltelefon, a vezeték nélküli e-mail, az üzenő és web-böngésző, valamint a Palm OS előnyeit egyesíti egyetlen apró, könnyű eszközben.

A Treo két változatban kapható: a Treo 180 beépített billentyűzettel rendelkezik a szövegbevitelhez, a Treo 180g pedig azok számára készült, akik jobban kedvelik a ”Graffiti” szövegbeviteli felületet. Mindkettő mától vásárolható meg, körülbelüli végfelhasználói ára 218.000.- Ft + áfa, a GSM előfizetés nélkül (kártyafüggetlenül). Várhatóan 2002. közepétől lesz megvásárolható a színes kijelzővel rendelkező Treo 270-es modell, amelynek ára egyelőre ismeretlen.

A fémkék színű Treo könnyen zsebrevágható csupán 11 x 6,9 x 1,8 cm-es méretével és 153 grammos súlyával. A Treo Palm OS-t futtat, integrált kétsávos GSM modullal van felszerelve, melyet a Wavecom fejlesztett ki hang- és adatkommunikációs célokra (900/1900 MHz az USA-ban, Európában és Ázsiában, 900/1800 MHz csak Európában és Ázsiában), 16 MB memóriával, gyors 33 MHz-es Motorola Dragonball processzorral, tölthető lítium-ion teleppel, HotSync kábellel rendelkező utazó töltővel és headsettel bír.

Akkumulátoráról körülbelül 2,5 órás beszélgetési, és 60 órás készenléti időt tud biztosítani. Mindkét új termék 4-bites szürkeárnyalatos képernyővel rendelkezik és 160 x 160 pixelt képes megjeleníteni.

A Treo Palm Desktop szoftverrel kerül forgalomba, mely szinkronizálja a PIM adatokat az asztali gép és a kommunikátor között. Egy szoftver kapcsolóprogram is létezik a Microsoft Outlook-hoz a Windows felhasználók számára, mellyel adataikat szinkronizálhatják a Treo és az Outlook között. A külső fejlesztői szoftvermegoldások (külön kaphatók) segítségével a Treo egyéb asztali PIM szoftverekkel is szinkronizál, mint például a Lotus Notes.

Az ismerős QWERTY billentyűzet leegyszerűsíti a szövegbevitel, az e-mail küldés és fogadás, a találkozók, URL-ek és egyéb információk bevitelének folyamatát. A Treo oldalán található tekerőgombbal gyorsan válthatunk a Telefonkönyv, a Naptár, az üzenetek, az emlékeztetők vagy a weboldalak között. Egy felhajtható fedél védi a képernyőt, így a Treo kényelmesen becsúsztatható egy zsebbe vagy tárcába is.

A fedél átlátszó ablakán keresztül láthatjuk, hogy ki hív éppen bennünket, elolvashatjuk üzeneteinket és e-mail-jeinket, illetve ellenőrizhetjük a naptárban az aznapi teendőket, találkozókat anélkül, hogy fel kellene nyitnunk az eszköz fedelét (ezzel történik egyébként a bejövő hívások fogadása is), továbbá támogatott a rezgő hívásjelzés is.

A Treo üzenetküldője az SMS-en kívül e-mailek küldésére és fogadására is képes, tartalmaz egy teljes POP3-alapú e-mail kliensprogramot is, továbbá teljeskörű webhozzáférést biztosít a Blazer nevű böngészővel. Az egyetlen negatívum: a kommunikátor nem támogatja a GPRS adatátviteli szabványt.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek