Connect with us

technokrata

Pentium 4 2,2 GHz: még nem jött el az ideje?

Laptop

Pentium 4 2,2 GHz: még nem jött el az ideje?

Az Intel legújabb processzora úgy tűnik, korán jelent meg – jóval a hivatalos forgalmazás megkezdése előtt. Egyelőre nem tudni, hogyan szivároghattak ki az első példányok a lapkagyártótól…

Immár szinte tradíció, hogy Japán, a távol keleti technológiai nagyhatalom területén jelennek meg elsőként, még a hivatalos árusítás megkezdése előtt a legfrissebb hardverújdonságok.

Az Intel Pentium 4 processzorcsaládjának legújabb tagja sem kerülhette el végzetét, ugyanis december 27-én már fellelhetők voltak az új Northwood maggal szerelt CPU-k első példányai a japán fővárosban.

Az új processzor 0,13 micronos gyártási technológiájának köszönhetően a magfeszültség 1,5 V. A régebbi Willamette magra épülő Pentium 4 processzorokhoz képest duplájára emelkedett a másodszintű gyorsítótár mérete, mely így 512 kbyte. A Northwood mag 2,2 GHz-es, valamint 2,0 GHz-es frekvencián kezdi meg pályafutását. A 2,0A GHz jelzésű Northwood maggal felszerelt P4 processzorok ára pillanatnyilag 458 dollár körül alakul, míg a 2,2 GHz-es ára 609 és 624 dollár között mozog a japán piacon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák