Connect with us

Hirdetés

technokrata

StarOffice 6 bétaverzió: csak december végéig

Laptop

StarOffice 6 bétaverzió: csak december végéig

Csak az idei év végéig lesz letölthető a Sun új irodai programcsomagjának béta tesztváltozata.

Russ Castronovo, a Sun szóvivője elmondta, a felhasználói visszajelzésekből már minden szükséges információt megszereztek, így a cég most már a 2002. első felében debütáló végleges változat elkészítésére koncentrálhat.

Mint ismeretes, az ingyenesen letölthető, nyílt forráskódú StarOffice irodai programcsomaggal – amelyet a Star Division cég 1999-es felvásárlásával szerzett meg – a Sun elsősorban a Microsoft piacvezető, ám pénzbe kerülő Office csomagjával kíván versenyre kelni. A StarOffice legutolsó végleges változatának verziószáma 5.2, ez Solaris, Linux és Windows platformokra egyaránt elérhető.

Mivel az 5.2-es StarOffice-t sok kritika érte amiatt, hogy túlságosan behemót, mintegy átveszi az uralmat a felhasználó képernyője felett, ezért a most készülő új verzióból már kivették az e-mail klienst, valamint az Office-hoz hasonlóan különálló programokká választották szét a szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő és egyéb programokat, továbbá áttértek a nyílt XML file-formátum használatára, és jelentősen lecsökkentették a telepítő méretét.

Aki december 31. után, de a végleges változat megjelenése előtt szeretné letölteni a 6-os változat béta verzióját, az továbbra is megteheti azt a nyílt programcsomag fejlesztését támogató OpenOffice weboldalon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés