Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kihalnak a floppy lemezek?

Laptop

Kihalnak a floppy lemezek?

A Philips olyan új technológiát jelentett be, amely lehetséges, hogy a floppy lemezek teljes kihalását eredményezheti (feltéve hogy az új eljárás igen elterjedtté válik).

A Philips Electronics EasyWrite technológiája ötvözi a floppy lemezek könnyű hordozhatóságát és írhatóságát az újraírható CD-k nagy kapacitásával. Az EasyWrite technológiával ellátott CD-újraírók akár a floppy lemezek kiváltását is eredményezhetik. A jelenlegi technológiák csak szoftveres megoldással érnek el hasonló lehetőségeket (file-ok írása, egyenkénti törlése a lemezről). Ezek közül a legismertebb az UDF formátumú lemezek kezeléséhez használható DirectCD.

A Philips EasyWrite technológiája a Mount Rainer ajánlásainak megfelelő. Az operációs rendszerek az EasyWrite meghajtók felismerése után azonnal képesek a CD-RW-re írni, vagy onnan file-okat törölni. Az állományok biztonságos tárolását is megoldották, hiszen az EasyWrite képes felismerni a lemez hibás részeit és oda nem rögzíteni adatot (a probléma akkor jelentkezik, ha egy előzőleg jó terület romlik el).

Az EasyWrite visszafelé kompatibilis a jelenlegi CD és DVD meghajtókkal, vagyis minden EasyWrite meghajtó képes lesz olvasni és írni a hagyományos CD illetve CD-R lemezeket.

Az új meghajtókat várhatóan 2002 elején jelenti majd be a Philips. Ezek között egyszerű CD-újraírókat, sőt DVD-olvasásra is használható CD-újraírókat is találhatunk majd.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés