Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új utakon jár az Intel

Laptop

Új utakon jár az Intel

A PC-eladásokból származó csökkenő bevételeket ellensúlyozhatja a távközlési felszerelések és eszközök piacának lendületesen növekedése. Ennek a trendnek a figyelembe vételével új utakra (is) indulnak az Intelnél.

”Építőelemnek” nevezik a chipgyártó cégnél azokat a szervereket, melyeket kifejezetten a az IP-alapú hangátvitellel (voice-over-IP – VoIP) kapcsolatos adatforgalom és -kezelés, valamint egyéb távközlési szolgáltatások biztosítására terveztek. Ezen szerverek nem az Intel neve alatt kerülnek forgalomba: a processzorgyártó óriás összerakja a gépeket (a házba beszereli a merevlemezt és a többi alkatrészt), majd számítógépgyártóknak eladja, akik saját belátásuk szerint módosítanak a szerver tulajdonságain (ők szerelik be a memóriát, a processzort és ők telepítik az operációs rendszert is), aztán eladják a vásárlóknak. 2002 első negyedévében várhatók az első, ilyen típusú számítógépek.

Új háború bontakozhat ki, amennyiben az Intel nagy forrásokat fordít ennek a piacnak a meghódítására: jelenleg a Sun Microsystems a domináns szereplője a többi távközlési eszközöket gyártó cégek mellett az iparágnak. A Dell egyáltalán nincs jelen szervereivel, míg a HP és a Compaq PA-RISC és Alpha processzoros gépeivel képviselteti magát a piacon.

Két Pentium III-as processzorra alapozott szerverrel debütál az Intel, a számítógépek 4,5 illetve 9 centiméteres vastagságban készülnek. 2002 közepére várhatók a Xeon processzorral felszerelt modellek, az Itanium alapra épülő sorozat pedig 2003 közepén kerülhet a piacra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés