Connect with us

Hirdetés

technokrata

2003 nyarán végleg leköszön az NT Server 4.0

Laptop

2003 nyarán végleg leköszön az NT Server 4.0

Egyik legnépszerűbb, ám napjainkban már öregecskének számító szerver operációs rendszerét a Microsoft fokozatosan kivonja a piacról.

A Microsoft pénteken bejelentette, hogy 2003 júliusától nem folytatja tovább Windows NT Server 4.0 operációs rendszerének árusítását, és a termékkel kapcsolatos támogatás is fizetőssé válik majd.

Idén október elsejétől szüntették meg az NT Server 4.0 tömeges licencben való árusítását a Standard és Enterprise, illetve a kliens változatokban egyaránt.

2002. július elsejétől a dobozos NT Server 4-esek nem lesznek elérhetők már a disztribútoroknál sem, továbbá a PC gyártók nem fogják értékesíteni őket a Terminal Server Edition-nel együtt sem, míg pontosan egy évvel később már a rendszerintegrátorok is leállnak az NT 4.0 árusításával.

Aki valamilyen oknál fogva ezen időpont után kíván szert tenni nagy számú NT licencekre, az csak Windows 2000-ek megvásárlásával teheti majd meg, ugyanis a Microsoft licencpolitikája lehetővé teszi egy új operációs rendszer megvásárlása esetén egy régebbi változat legális használatát. (A downgrade-elő felhasználók a későbbiekben bármikor áttérhetnek a Windows 2000-re, hiszen eleve azt vásárolták meg.)

Fontos információ, hogy 2003. január elsejétől az NT 4-gyel kapcsolatos telefonos support (az azonnali javítások) fizetőssé válik, majd egy évvel később már nem is lesz elérhető, míg 2005. január elsejétől az online terméktámogatás is megszűnik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés