Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Handspring is árat csökkent: olcsóbb Visor Edge

Laptop

A Handspring is árat csökkent: olcsóbb Visor Edge

A tenyérgépek piacán is kiélezett a verseny. Ez abból is látszik, hogy több gyártó jelentős mértékben csökkenti árait.

A Handspring bejelentette, hogy vasárnaptól ismét csökken az alig több mint 1 cm-es vastagságú Visor Edge ára. A jelenlegi árcsorbítás után a kis készülék 30 dollárral lesz olcsóbb, így 269 dollárba kerül majd. A tenyérgép márciusi bemutatása óta a Handsping jelentős mértékben, összesen 130 dollárral csökkentette a Visor Edge árát.

Az árak csökkentése elkerülhetetlen a gyártók számára. A vásárlók a néhány száz dolláros árért cserébe ”csak” egy monokróm kijelzővel rendelkező gépet kapnak, ám ha ehhez egy kicsit hozzátesznek akkor már színes LCD-vel gyártott tenyérgépek tulajdonosai is lehetnek.

Az árakkal kapcsolatos problémát még tetézi az is, hogy az alapfelszereltségnek nem része a Handspring féle Springboard (ugródeszka), mely nem más, mint egy bővítő felület a Visorhoz. A Spingboard ahhoz kell, hogy a kis készüléket bővíteni tudjuk, például memóriával vagy egyéb kiegészítőkkel.

A Handspringnek az a célja az állandó árcsökkentésekkel, hogy saját magához csalogassa a vásárlókat. A többi gyártó sem cselekszik másként: a Palm nemrég csökkentette a középkategóriás m125 árát. A Sony és a Compaq Computer is így tett, ők is a héten csökkentették egy-egy ilyen jellegű készülékük árát.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés