Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

Viszlát JAZ!

A jelek szerint az Iomega JAZ meghajtókat kedvelőknek új tároló eszköz után kell nézniük. Persze csak akkor, ha fejleszteni akarnak…

A Castlewood ugyanis piacra dobott egy kombinált, FireWire felületen kommunikáló ultra nagy sebességű cserélhető médiás meghajtót, mint a JAZ egységek lehetséges helyettesítőjét.

Az ORB családba tartozó külső meghajtók a FireWire csatoló mellett képesek PCMCIA, USB 1.1 valamint Ultra SCSI felületen is kapcsolódni a számítógéphez. A külső meghajtókhoz hasonlóan a gépen belülre szerelhető változatból is van többféle. Az EIDE csatoló helyett választhatjuk az Ultra Wide SCSI verziót is.

A berendezésből, a kapacitást illetően két változat is létezik: a 2,2 GB-os verzió mellett elérhető az 5,5 GB-os típus is, mellyel már elképesztő adatmennyiség learchíválására nyílik lehetőségünk.

Az ORB a ”magnetoresistive” technológiát használja (GMR olvasófejjel) és természetesen visszafelé kompatibilis, az 5,5 GB-os meghajtók gond nélkül olvassák a 2,2 GB-os lemezeket is.

Amennyiben az eddigiek nem lettek volna meggyőzőek: egy lemez ára 29 dollár 95 cent. Ez kellemesnek mondható, ha tudjuk azt, hogy a gyártó szerint korlátlan számban újraírható lemezekről van szó (igaz, a becsült élettartam 20 év körüli).

A vásárlók számára a 2,2 GB-os meghajtók 149 dollár 95 centes ártól érhetők el. Ez az ár azonban típustól függően (külső/belső meghajtó, csatolófelület) sajnos elérheti a 249 dollár 95 centet is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés