Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fogyókúrázó szerverek II. – Compaq-kiadás

Laptop

Fogyókúrázó szerverek II. – Compaq-kiadás

Úgy látszik, egyre elterjedtebbek lesznek a vékony szerverek, a Compaq is erősít ezen a piacon.

A Compaq blade szerverei ProLiant BL néven kerülnek forgalomba. A 3U modell 5,25 inch magas és 14 szervert tartalmaz magában, a 6U modell viszont 10,5 inch magas és ez kétprocesszoros szerverekből épül fel. Nemsokára a négyprocesszoros (Intel Itanium) szerverek is piacra kerülhetnek, várhatólag a jövő év elején.

Ezen vékony szerverek nagy előnye, hogy sok, relatíve nagy teljesítményű számítógép viszonylag kis helyen fér el, ennek köszönhetően még több gépet lehet bezsúfolni egy ugyanakkora helyre. Ahol igazán sok szerverre van szükség, ott ez bizony jól jöhet. Egy technikusnak egyébként rémálom lehet egy vékony szerver: a belsejében lévő zsúfoltság miatt nehézkes a meghibásodásból adódó problémák elhárítása.

Erre a piaci szegmensre is jellemző az eladásokért folyó verseny, ezért a Compaq nem csak hardveresen fejlesztette új modelljeit: bevezette az automatikus ellátórendszert, melynek segítségével hálózatról is telepíthetők a programok, illetve hálózaton keresztül is ellenőrizhetők a szerverek. Egy másik programmal könnyen átszervezhetők a szervercsoportok a munkamennyiségnek megfelelően.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés