Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: zuhanó árak, növekvő kereslet

Laptop

Intel: zuhanó árak, növekvő kereslet

Az Intel árcsökkentései nem meglepőek. A küzdelem éles, a tét magas, a vásárlókat meg kell fogni valamivel. Vagy a magas teljesítménnyel vagy az alacsony árakkal. Esetleg mindkettővel…

Az Intel vasárnap bejelentette, hogy ismét lefarag egy kicsit egyes processzorainak az árából. Az óriáscég stratégiája szerint az asztali gépekben használatos Pentium III processzorok kiárusításra kerülnek, helyüket ezen a területen a Pentium 4 veszi át. Az asztali gépekbe szánt és a szerverekben használatos Pentium III chipek listaárai 10 és 20 százalék közötti értékkel csökkentek.

Az 1 Ghz-es Pentium III processzor ára a 17 százalékos csökkentés után 143 dollár lett, az 1,1 Ghz-es és az 1,13 GHz-es változatok ára pedig 10 százalékkal lett alacsonyabb ezek jelenleg 173 dollárba kerülnek. A 850, a 866, a 900 és a 933 MHz-es chipek egységesen 12 százalékkal lettek olcsóbbak, így áruk jelenleg 143 dollár. Ezek az árak az asztali gépekbe szánt áramkörökre vonatkoznak.

A szerverekbe szánt lapkák árai a következőképpen alakultak: az 1,26 GHz-es változatnál 20 százalékos csökkentés után 241 dolláros ár jött ki, az 1,13 GHz-es Pentium III esetében pedig a 14 százalékos árcsökkentés jelenleg 202 dolláros árat jelent.

További jó hírként szolgál, hogy egy Celeron processzor ára is csökkent: a 950 MHz-es változat ugyanis 7 százalékos árcsökkentés után csupán 64 dollárba kerül.

Valószínű, hogy nem ezek voltak az utolsó árcsökkentések az Intel háza táján, hiszen a raktárkészletek eladása a cél: jönnek az új, jobb, nagyobb teljesítményű chipek.

Az óriáscég egyébként a Pentium 4 processzorok árait még agresszívebben csökkenti, így elősegítve azok gyorsabb elterjedését, folyamatos vetélytársat kínálva ezzel a rivális AMD-nek. Az AMD egyébként igen régen csökkentette már az árait, nevezetesen október 29-én.

Nagyon jó, hogy az árak csökkennek, de ez nem minden. Az lenne az igazán kívánatos, ha az árak csökkenése mellett az egyes high-end processzorkból nem jelentkezne hiány néhanap.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés