Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lecsúszóban egyes Microsoft szoftverek

Laptop

Lecsúszóban egyes Microsoft szoftverek

A Microsoft neve még azoknak is ismerős lehet, akiknek a legkisebb közük sincs az informatikához. A híres-hírhedt óriáscég leginkább szoftverfejlesztéssel foglalkozik. Néha azonban a Microsoft is kerülhet nehéz helyzetbe…

A UPC (United Pan-Europe Communications N.V.) pénteken bejelentette, hogy meghozták a döntést: valószínű, hogy a következő generációs set-top box-ok nem a Microsoft által készített szoftvereket fogják használni. Az amszterdami székhelyű UPC Európa legnagyobb szélessávú távközlési szolgáltatója, a kábeltelevízió mellett internet- és telefon-szolgáltatást is nyújt.

A Microsoft, aki maga is kismértékben részvényese a UPC-nek igen nagy erőfeszítéseket tesz, hogy a direkt a set-top box-okhoz kifejlesztett szoftverét végre olyan szintűre hozza, hogy azok megfeleljenek az elvárásoknak. Ennek hiányában ugyanis nem kerülhet bele a kérdéses szoftver a készülékekbe, melyek az interaktív televíziózás alapkövei.

Már néhány hónapja megkapta a UPC a kérdéses szoftver végleges verzióját a Microsofttól, de ipari elemzők szerint igen valószínű, hogy a berendezések a Microsoft riválisának számító Liberate Technologies szoftverét használják majd.

A Liberate Technologies akkor nyerte meg magának a UPC-t, amikor nagyjából egy évvel ezelőtt a UPC-nek nagy szüksége volt egy szoftveres javításra és a Microsoft éppen szoftverfejlesztési problémákkal küzdött. A Liberate képviselője szerint az üzlet létrejött és számos országban, a UPC sok ügyfele használ olyan berendezést, amelyikben a Liberate által fejlesztett szoftver dolgozik.

Befektetők elmondása szerint egyre kevésbé valószínű, hogy megvalósulhatnak a korábbi tervek, melyek szerint még az idén leszállításra kerülne 250 ezer darab új generációs set-top box.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés