Connect with us

Információs társadalom – hol tartunk most?

Laptop

Információs társadalom – hol tartunk most?

2001. december 13-án rendezi meg a BME Információs Társadalom- és Trendkutató Központ az Első Információs Társadalom Szakmai Napot. A konferencia célja, hogy képet adjon az információs társadalommal kapcsolatos tudományos kutatások és oktatási alkalmazások legújabb eredményeiről.

A szakmai nap kiemelt témája a World Internet Project (WIP) idei első hazai adatfelvételének eredménye. A WIP nemzetközi összehasonlító panelvizsgálat az Internet használatának elterjedéséről és annak társadalmi, társadalomlélektani hatásairól. Magyarországon a BME-ITTK és a Tárki (Társadalomkutatási Intézet) közös kutatócsoportjának nyílt lehetősége a kutatásban való részvételre.

A résztvevők az információs társadalom-fejlettség mérésével kapcsolatos előadásokat is hallhatnak, valamint különböző, az információs társadalom témaköréhez kapcsolódó szekcióüléseken vehetnek részt. Többek között sor kerül az információs társadalom sikerországok nagyköveteinek kerekasztal-beszélgetésére. Külön szekciók foglalkoznak a politika és az információs társadalom kapcsolatának kérdésével, illetve azzal, hogy hol tart most, 2001 végén Magyarország az információs társadalom kiépítésében. Emellett a szekciók témái között megtalálható az Internet-pszichológia, az információs társadalom oktatása és a civil információs társadalom is.

A rendezvény során ismertetésre kerül az Információs Társadalom című negyedéves, új társadalomelméleti folyóirat, melynek első száma várhatóan december végén jelenik meg. A lap alapítóinak szándéka az, hogy az online források mellett közvetítse a szakirodalom legfontosabb és legmaradandóbb szövegeit, illetve növekvő mértékben töltse meg majd magyar tartalommal a lapot.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom