Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitális videórekordert dob piacra a Sonicblue

Laptop

Digitális videórekordert dob piacra a Sonicblue

A leginkább MP3 lejátszóiról ismert Sonicblue ezen a héten jelenteti meg új digitális videórekorderét annak ellenére, hogy számos televíziós társaság a szerzői jogok védelmére hivatkozva beperelte a céget.

Az új ReplayTV 4000-es egy olyan digitális videófelvevő, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tévéműsorokat, filmeket minőségromlás nélkül rögzítsék az eszköz merevlemezén, vagy megállítsák az élő adás egy pillanatát (a ReplayTV termékeket kifejlesztő azonos nevű céget a Sonicblue ez év augusztusában vásárolta meg). A masina ”Commercial Advance” nevű funkciója révén pedig át lehet ugrani a felvett anyagokban lévő reklámok körülbelül 96 százalékát, ami napjainkban igencsak vonzó lehetőség. Ha valaki több ReplayTV 4000-essel rendelkezik, az egyik gépen lévő anyagokat a másik készülékről is meg lehet nézni. Szélessávú csatlakozási lehetősége révén az eszközzel az Interneten keresztül is továbbítani lehet a műsorokat.

A ReplayTV4000-es ára a benne lévő merevlemez tárkapacitásától függően 700-2000 dollár, és 40-320 órányi anyag tárolására képes. Mivel az eszközzel az eredeti adással gyakorlatilag megegyező minőségű másolatokat lehet készíteni a szerzői jogok által védett műsorokról, filmekről, ráadásul ezeket továbbítani lehet a világhálón mások felé, október 31-én az ABC, a CBS és az NBC – illetve e cégek anyavállalatai, a Disney, a Viacom és a General Electric – keresetet nyújtottak be a Sonicblue ellen, és be akarják tiltatni az árusítását.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés