Connect with us

Digitális videórekordert dob piacra a Sonicblue

Laptop

Digitális videórekordert dob piacra a Sonicblue

A leginkább MP3 lejátszóiról ismert Sonicblue ezen a héten jelenteti meg új digitális videórekorderét annak ellenére, hogy számos televíziós társaság a szerzői jogok védelmére hivatkozva beperelte a céget.

Az új ReplayTV 4000-es egy olyan digitális videófelvevő, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tévéműsorokat, filmeket minőségromlás nélkül rögzítsék az eszköz merevlemezén, vagy megállítsák az élő adás egy pillanatát (a ReplayTV termékeket kifejlesztő azonos nevű céget a Sonicblue ez év augusztusában vásárolta meg). A masina ”Commercial Advance” nevű funkciója révén pedig át lehet ugrani a felvett anyagokban lévő reklámok körülbelül 96 százalékát, ami napjainkban igencsak vonzó lehetőség. Ha valaki több ReplayTV 4000-essel rendelkezik, az egyik gépen lévő anyagokat a másik készülékről is meg lehet nézni. Szélessávú csatlakozási lehetősége révén az eszközzel az Interneten keresztül is továbbítani lehet a műsorokat.

A ReplayTV4000-es ára a benne lévő merevlemez tárkapacitásától függően 700-2000 dollár, és 40-320 órányi anyag tárolására képes. Mivel az eszközzel az eredeti adással gyakorlatilag megegyező minőségű másolatokat lehet készíteni a szerzői jogok által védett műsorokról, filmekről, ráadásul ezeket továbbítani lehet a világhálón mások felé, október 31-én az ABC, a CBS és az NBC – illetve e cégek anyavállalatai, a Disney, a Viacom és a General Electric – keresetet nyújtottak be a Sonicblue ellen, és be akarják tiltatni az árusítását.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom