Connect with us

technokrata

Hogyan juthatunk el Hawaii-ra mobiltelefonunkkal?

Laptop

Hogyan juthatunk el Hawaii-ra mobiltelefonunkkal?

Csak egy mobiltelefon szükséges, és máris előttünk állhat az út Hawaii felé.

2001. november 29-én a Travelsoft Online szoftverház elindítja Magyarország első komplex m-commerce szolgáltatását, a TravelOnline-t, mely a Pannon GSM közreműködésével, elsőként a PannonW@P-on keresztül érhető el. A TravelSoft Online által kifejlesztett alkalmazás révén WAP-os telefonunkkal bármikor beléphetünk egy virtuális utazási irodába, ahol repülőjegyet és szállást foglalhatunk, autót bérelhetünk vagy utasbiztosítást köthetünk – és mindezt akár azonnal, telefonunkon keresztül online ki is fizethetjük.

Az m-commerce, azaz a mobiltelefonon keresztül történő kereskedelmi szolgáltatás egyike a legújabb, egyben legkevésbé feltérképezett gazdasági területeknek. A GSM technológia nem beszéd alapú (non-voice) felhasználási lehetőségeinek talán leglátványosabb ága világszerte gyermekcipőben jár. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy az m-commerce terén egyetlen ország sincs helyzeti előnyben, így Magyarország nemzetközi viszonylatban is úttörő szerepet vállalhat az innovatív megoldások kidolgozása és elterjesztése terén.

A TravelOnline szolgáltatás valós piaci igényekre kínál választ: az Ericsson Business Consulting által Magyarországon végzett felmérésében a megkérdezettek 73 százaléka szorgalmazta a WAP-os utazási szolgáltatások, ezen belül is az online jegyfoglalás és -vásárlás lehetőségének megteremtését.

A TravelOnline minden szempontból úgy működik, mint egy valóságos utazási iroda. A legtöbb online helyfoglalási rendszertől eltérően közvetlenül a világ minden utazásszervezője által használt számítógépes helyfoglalási rendszer (CRS) egyikéhez, az Amadeushoz kapcsolódik, így a foglalások automatikusan és azonnal megjelennek a nemzetközi adatbázisban. Az utazni vágyók részletes információt kaphatnak az igényeiknek megfelelő, rendelkezésre álló repülőjáratokról, szállodai szobákról vagy utasbiztosításokról.

A portál minőségi szolgáltatásait a Vista Utazási Irodák és a Winterthur Biztosító, míg Magyarország első WAP hitelkártyás fizető felületét az Inter-Európa Bank biztosítja, melyek WAP alapú rendszereit jelen együttműködésben a TravelSoft Online szoftverház az Ericsson tanácsadásával fejlesztette ki. A szolgáltatás biztonságáról a Pannon GSM gondoskodik.

A rendszer legelső használatakor az ügyfél felhasználói nevet és négyjegyű PIN-kódot kap, így a későbbiek során nem szükséges minden alkalommal ismételten megadnia személyi adatait. A regisztrációs adatokat, valamint a foglalás tényét és részleteit a rendszer SMS-ben és e-mailben egyaránt visszaigazolja. Ugyancsak újdonság, hogy a TravelOnline nem csak WAP-on, hanem hagyományos internetes felületen is hozzáférhető, így mivel a két rendszer teljes mértékben átjárható, a világ bármely pontján ellenőrizhetjük foglalásainkat vagy éppen újakat kezdeményezhetünk.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle