Connect with us

technokrata

A Konica második digitális fényképezőgépe

Laptop

A Konica második digitális fényképezőgépe

A Konica Japan bejelentette eddigi második digitális fényképezőgépét. Az új gépen találhatunk néhány érdekes megoldást.

A Konica első digitális fényképezőgépét, a DG-1-et 1998 júniusában jelentették be. Azóta nem volt újabb Konica digitális fényképezőgép. Elképzelhető, hogy a cég úgy véli, most érdemes újra beszállni a digitális fényképezőgépek piacába.

A 2002. márciusától (először Japánban) kapható DG-2 egyik figyelemreméltó megoldása, hogy az optikai kereső igen közel helyezkedik el az optikához, ezáltal minimálisra csökkentve a kereső parallaxis hibáját, mely elsősorban a közeli tárgyak fényképezésekor lehet zavaró.
A másik érdekesség, hogy a kompakt kivitel ellenére kapható hozzá nagylátószögű konverter.

A Konica DG-2 kis méretű, 2,1 MPixeles 1/2”-os CCD-t tartalmaz. Ennek segítségével a szokásos 1600×1200 képpontos legnagyobb felbontás érhető el. Ezen kívül készíthetünk 1280×960 illetve 640×480 pixeles képeket is. Az optika F2,8-as fényerejű, fix fókusztávolságú (38mm-nek megfelelő). Az optikai zoom hiányát digitális képkivágással próbálják pótolni, melynek mértéke 1,5x-es, 2x-es vagy 2,5x-es lehet. A legkisebb tárgytávolság 30 cm lehet, makró lehetőség nincs.

Mind a zársebességet, mind a fehéregyensúlyt a gép automatikusan állítja be, kézi beállítás nem lehetséges. Ez elsősorban a fehéregyensúlynál jelenthet nagy gondot. A zársebességet egyébként 2 mp és 1/750-ed mp között állítja be a gép. Optikai keresőjén kívül a gép hátulján 1,8”-os LCD-t találunk, melyet felvételkor és visszajátszáskor is használhatunk.

Az elkészült képeket a Konica DG-2 CompactFlash Type I-es kártyára menti. Működtetéséhez 4 darab AA méretű akkumulátorra van szükség. A gép méretei: 139x77x53 mm, tömege 425 gramm. Várható ára 650 dollár körül alakul majd.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle