Connect with us

technokrata

Online játék az Xboxszal

Laptop

Online játék az Xboxszal

Némi ügyeskedés, és egy linuxos program segítségével az Xbox tulajok már most megmérkőzhetnek egymással akár az Interneten keresztül is.

Ehhez mindössze egy, az Internetre szélessávú kapcsolaton csatlakozó PC-re, egy speciális programra, az Xbox Gatewayre (ez jelenleg csak Linux alá elérhető) és természetesen egy Xboxra, valamint egy többjátékos módot támogató játékra van szükség.

Többféle megoldás is létezik, ha például a játékos rendelkezik egy hubbal vagy egy switch-csel, a Microsoft konzolt, illetve az Internetre kapcsolt PC-t ehhez kell csatlakoztatnia. Ha ez nem lehetséges (nincs se hub, se switch), két hálózati kártyát kell elhelyezni a számítógépben. Az egyiken keresztül a PC az Xboxszal kommunikál, a másikon pedig az Internetre kapcsolódik.

Amennyiben a számítógépen Linux operációs rendszer fut, elég telepíteni a lenti linkről letölthető Xbox Gateway programot, de ha a felhasználó Windows operációs rendszert használ, akkor sincs különösebb gond, ugyanis linuxos bootlemezek segítségével az Xbox Gateway szintén működésre bírható. Nehezíti a felhasználók dolgát, hogy az Interneten keresztüli játékhoz minden félnél ki kell alakítani a fent leírt kapcsolatot, és szerver vagy kliens módban futtatni kell a trükkös alkalmazást.

Az Xbox Gateway program kiválasztja a játékok által küldött adatcsomagokat, és továbbítja azokat a többi játékosnak, illetve fogadja a bejövő adatokat. Az első tapasztalatok szerint két játékos aránylag normális sebességgel tud játszani, ám egy harmadik belépése már jelentősen csökkentheti a sebességet.

Maga a Microsoft egyébként csak valamikor a jövő év nyarán fogja beindítani a hivatalos Xbox hálózatot, amelyen keresztül egyszerűen lehet majd a többjátékos módot támogató játékokat használni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle