Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun UltraSparc III CU 1050 processzor: kiemelkedő teszteredmények

Laptop

Sun UltraSparc III CU 1050 processzor: kiemelkedő teszteredmények

Kiemelkedő eredményt ért el a Sun egy processzormagot tartalmazó 64 bites processzora, az új rézhuzalozású 1,05 GHz órajelű UltraSparc III CU 1050. A Sun ma hozta nyilvánosságra az UltraSPARC III mikroprocesszor új verziójának SPECint (egész) és SPECfp (lebegőpontos) teljesítményteszt-eredményeit.

A Sun Microsystems Inc. nyilvánosságra hozta az UltraSparc III mikroprocesszor új verziójának SPECint (egész) és SPECfp (lebegőpontos) teljesítményteszt-eredményeit, amelyek azt igazolják, hogy az új processzor teljesítményét tekintve a világ élvonalába tartozik az egy processzormagot tartalmazó, 64 bites processzorok versenyében: az összesített egész és lebegőpontos eredmények az Intel Itanium, és a Hewlett Packard PA RISC elé helyezik.

Az új egész és lebegőpontos teljesítménytesztek 32–72 százalékos teljesítményjavulást mutatnak 17 százalékos órajel-növekedés mellett!

Az UltraSparc III CU 1050 processzor – amely a tervek szerint 2002 januárjában lesz széles körben elérhető a Sun munkaállomásaiban és szervereiben – órajele 1,05 GHz, SPECint-eredménye 610 és SPECfp-teljesítménye 827. A 32, valamint 72 százalékos teljesítménynövekedés különösen annak fényében vonzó, hogy az új processzor órajele mindössze 17 százalékkal gyorsult. A Sun a kiemelkedő teljesítménynövekedést a továbbfejlesztett gyártási technológiának, az új verziójú Forte-fordító hatékonyabb objektumkód generátorának és számos apróbb architekturális változtatásnak köszönheti.

A Forte fordító az UltraSparc-alapú rendszerek legszélesebb körben használt szoftvere a programok gépi kódra fordításához. A jelenleg bétaváltozatban lévő fordítót a Sun széles körben elérhetővé kívánja tenni az UltraSparc III CU 1050 processzor alapú rendszerekkel együtt.

A chip 0,15 mikronos, alacsony K-dielektrikumos állandójú, 100 nanométeres gyártási folyamata ugyanaz, amelyet az UltraSparc III CC 900 processzor esetében is használnak. Az UltraSparc III CU 1050-et használó Sun rendszertermékek a tervek szerint a jelen bejelentéstől számított 90 napon belül elkészülnek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés