Connect with us

technokrata

Megjelent a SuSE Linux Firewall VPN kiadása

Laptop

Megjelent a SuSE Linux Firewall VPN kiadása

A SuSE Linux megjelentette a Linux Firewall virtuális magánhálózatok (VPN) kiadását, amellyel biztonságosan köthetők össze a vállalatok különböző telephelyei az Interneten keresztül.

A virtuális magánhálózatok (VPN) elsősorban arra használatosak, hogy vállalatok belső hálózatai egymással biztonságosan összeköthetők legyenek. A távolról ”bedolgozást” végzők is VPN megoldáshoz folyamodnak, ha a vállalat belső hálózatának elérése nélkülözhetetlen a távoli munkavégzéshez. A kiemelt ügyfelek, partnerek, beszállítók számára szintén biztosítanak a vállalatok biztonságos hozzáférést bizonyos vállalaton belüli erőforrásokhoz. Az online bankolást is sokszor oldják meg VPN-t használó módszerrel.

A SuSE Linux tűzfalának VPN kiadása képes megoldani a fenti feladatokat, méghozzá egy kifejezetten magas biztonsági szintet képviselve. A SuSE Linux Firewall on CD-re építve a VPN kiadás fontos részét képezik az alkalmazásszintű átjárók, melyek a hardveralapú tűzfalak biztonságát ötvözik a szoftveres tűzfalak rugalmasságával. A vállalat biztonságpolitikájának központi elemeként a SuSE Linux Firewall felügyeli, kontrollálja, analizálja és naplózza a hálózati adatfolyamot, és így a biztonság egy fontos bástyájává válik.

A SuSE Linux Firewall különlegessége az úgynevezett Live rendszer. Ennek a módszernek a lényege, hogy a rendszer nem települ a számítógép merevlemezére, hanem a CD-ről működik. Ez egy nagy előnyt jelent a biztonság javára, mivel a rendszer a CD-ROM-on nem manipulálható. A tűzfal konfigurácója – mint például a csomagszűrő beállításai – egy írásvédett hajlékonylemezen keresztül jutnak a tűzfalra.

A csomag részét alkotó forráskód speciális igényekre való igazításokat is lehetővé tesz. A csomag második CD-jén a tűzfal adminisztrációs rendszer (FAS) található, amely akár több tűzfal adminisztrációját is képes intuitív grafikus felületen keresztül ellátni.

Számos, a vállalat informatikai infrastruktúrája ellen történő támadás a vállalaton belülről érkezik. Ennek kivédésére a tűzfal nemcsak a külvilágot jelentő hálózatot, hanem a vállalaton belüli több belső szegmenst is el tudja egymástól biztonságosan választani. A futás közben készített naplófile-ok alapján hatékonyan azonosíthatók az adathozzáférések az egész vállalaton belül.

A HTTP tartalomszűrő a fentieken kívül a HTML oldalak hatékony szűrését is felkínálja. A nemkívánt tartalmak így felismerhetők és távol tarthatók a belső hálózattól. A squid névre hallgató nyílt forráskódú programcsomag alapán működő proxy-cache jelentősen megnöveli az internetes munka sebességét, mivel a nem változó oldalakat tárolja, és így azok növelt sebességgel töltődnek be. A rendszernaplózás (syslog), a Postfix-alapú levéltovábbítás (mail relay) és a titkosított hozzáférés (ssh) további figyelemre méltó komponensei a tűzfalnak.

A SuSE Linux Firewall on CD a standard kiadás mellett mostantól VPN kiadásban is kapható. A csomag a szoftver mellett 3 CD-t, átfogó dokumentációt, 30 napos telepítési segítséget és 12 hónap szoftverkarbantartást is magában foglal. A csomag áráról a SuSE Linux AG magyarországi irodájánál lehet érdeklődni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle