Connect with us

Hirdetés

technokrata

Xbox: Kínában nem lesz

Laptop

Xbox: Kínában nem lesz

Az ok: a bojkottált régiókban (még) nagy(obb) a várható veszteség.

A Microsoft múlt hét csütörtökön debütált játékkonzolját a közeli jövőben nem fogják kereskedelmi forgalomba hozni sem Hong Kongban, sem pedig Kínában, mivel a régióban a szoftverkalózkodás mértéke hihetetlenül magas.

A Merril Lynch információi szerint a szoftveróriás jelenleg körülbelül 125 dollárt veszít egy konzolon, ezt a veszteséget pedig a játékok értékesítéséből kívánják fedezni, valamint profitot is ebből képez majd a cég.

A South China Morning Post a Microsoft egyik munkatársa a múlt héten úgy nyilatkozott, mivel az ázsiai országokban a kalóz szoftverek aránya igen magas, nincs értelme itt árusítani a konzolt. Egyébként a konkurens Sony is hasonlóképp cselekedett, mint a Microsoft, ugyanis ez utóbbi cég Playstation2 nevű következő generációs játékgépét sem lehet megvásárolni a hong kongi boltokban.

A Microsoft szóvivője elmondta, egyelőre nincs kitűzve pontos dátum a konzolgép piaci bevezetésére az ázsiai országokban. Ugyanakkor a szóvivő a be nem vezetést azzal indokolta, hogy Kínában és több más ázsiai országban egyelőre a PC-k és egyéb hardverek iránti fogyasztói igény még nagyon alacsony más piacokhoz képest.

Mint ismeretes, az Xbox múlt hét csütörtökön debütált az Egyesült Államokban. Európában és Ausztráliában a konzol jövő év márciusától lesz megvásárolható.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés