Connect with us

Xbox: Kínában nem lesz

Laptop

Xbox: Kínában nem lesz

Az ok: a bojkottált régiókban (még) nagy(obb) a várható veszteség.

A Microsoft múlt hét csütörtökön debütált játékkonzolját a közeli jövőben nem fogják kereskedelmi forgalomba hozni sem Hong Kongban, sem pedig Kínában, mivel a régióban a szoftverkalózkodás mértéke hihetetlenül magas.

A Merril Lynch információi szerint a szoftveróriás jelenleg körülbelül 125 dollárt veszít egy konzolon, ezt a veszteséget pedig a játékok értékesítéséből kívánják fedezni, valamint profitot is ebből képez majd a cég.

A South China Morning Post a Microsoft egyik munkatársa a múlt héten úgy nyilatkozott, mivel az ázsiai országokban a kalóz szoftverek aránya igen magas, nincs értelme itt árusítani a konzolt. Egyébként a konkurens Sony is hasonlóképp cselekedett, mint a Microsoft, ugyanis ez utóbbi cég Playstation2 nevű következő generációs játékgépét sem lehet megvásárolni a hong kongi boltokban.

A Microsoft szóvivője elmondta, egyelőre nincs kitűzve pontos dátum a konzolgép piaci bevezetésére az ázsiai országokban. Ugyanakkor a szóvivő a be nem vezetést azzal indokolta, hogy Kínában és több más ázsiai országban egyelőre a PC-k és egyéb hardverek iránti fogyasztói igény még nagyon alacsony más piacokhoz képest.

Mint ismeretes, az Xbox múlt hét csütörtökön debütált az Egyesült Államokban. Európában és Ausztráliában a konzol jövő év márciusától lesz megvásárolható.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom