Connect with us

technokrata

Újfajta alkáli elemek a Panasonictól

Laptop

Újfajta alkáli elemek a Panasonictól

A Panasonic Batteries új technológiájú elemet fejlesztett ki PowerMax3 néven.

A PowerMax3 elemeket elsősorban a nagyfogyasztású digitális alkalmazásokhoz, például GSM mobiltelefonokhoz, CD-lejátszókhoz, digitális kamerákhoz, laptopokhoz, PDA-khoz ajánlja a gyártó.

Az új, ”koncentrált erő” technológiával készült termék a tartós alkáli elemek harmadik generációját képviseli és a fogyasztók választásának megkönnyítéséhez sárga címkével látták el. A sárga címke az elem tartósságát és minőségét egy már ismert osztályozási rendszer alapján közli a vásárlóval. A Panasonic a tartósságot ezentúl a jól ismert S, M, L, XL szimbólumokkal, a minőséget pedig az elterjedt csillagozási rendszerrel jelöli.

A Panasonic PowerMax3 elemeivel hajtott eszközök némelyike majdnem kétszer annyi ideig működik, mint tette ezt a korábbi Power Alkaline Max elemekkel, közölte a Panasonic.

A gyártó egyébként november elején jelentette be, hogy az összesített szárazelem-gyártásban elérte a 100 milliárdos darabszámot. A 100 milliárd elem közül 83,4 milliót (83%) tesz ki a mangán elemek és 16,6 milliót (17%) az alkáli elemek gyártása. Az elemek 40%-át Japánban, a fennmaradó részt pedig külföldön gyártották.

A cég becslése szerint e 100 milliárd (AA méretű) elem egymás után téve 5 millió km hosszú sort alkot, ami akkora távolságnak felel meg, mintha valaki százhúszszor kerülné meg a Földet, vagy hatszor tenné meg az utat a Holdra és vissza.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle