Connect with us

Xerox: színes nyomtatás fekete-fehér költségen!

Laptop

Xerox: színes nyomtatás fekete-fehér költségen!

A Xerox Corporation bejelentette egy új technológia kifejlesztését, amely megszünteti a szakadékot a színes és a fekete-fehér nyomtatás költségei között.

Az EA Technology kódnevű szabadalmaztatott eljárás mesterséges száraz színes tintákat vagy tonereket használ színes nyomtatványok előállítására olyan képminőséggel, amely hasonló a festék-bázisú ofszet színes nyomáshoz.

Az EA Technology alapötletét a Xerox kanadai kutatóközpontja vetette fel csaknem egy évtizeddel ezelőtt, amikor egy kutatócsoport számos alternatív megoldás közül választotta ki a koncepciót, hogy új, gazdaságosabb módon lehessen igen kis szemcseméretű tonereket előállítani. Az EA Technology-t – az elmúlt nyolc év során történt tökéletesítése után – környezetbarátabbnak tekintik, mint a hagyományosan előállított tonereket, minthogy a gyártási folyamat kevesebb energiát igényel, magasabb a hozama és igen kevés hulladékot termel, mivel pontossága és tapadása a nyomtatott oldalon sokkal jobb.

Az EA Technology alkalmazásával előállított új tonerek várhatóan egész Európában megtalálhatóak lesznek 2002-től a kiválasztott Xerox és Fuji Xerox termékekben. Bizonyos Fuji Xerox termékeknél az új tonertechnológiát már ez év végén alkalmazni fogják. Amint a Xerox gyártóüzemei felkészülnek a gyártásra, ezeket a tonereket fogják alkalmazni a kijelölt termékeknél a társaság toner-bázisú színes termékeinél.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom