Connect with us

technokrata

Újabb Pentium 4 chipset a láthatáron

Laptop

Újabb Pentium 4 chipset a láthatáron

Jelenleg a SiS a soros: közeleg az új, RDRAM-ot kezelő, Pentium 4-es rendszerekbe szánt chipset bemutatása.

A SiS (Silicon Integrated Systems) november 12-én bejelentette, hogy a Rambus-szal már megkötött szerződéseit kiterjeszti. Ennek köszönhetően a SiS használhatja a Rambus technológiáját a jövőben megjelenő termékeiben, függetlenül attól, hogy ezek a PC, a hálózatok vagy a kommunikáció kategóriába tartozó fejlesztések.

”A SiS, mint vezető taiwani chipset gyártó, eddig is elérhetővé tette a magas teljesítményű, RDRAM kompatibilis rendszereit vásárlói számára” – mondta Shing Wong, a SiS egyik magas beosztású embere.

A piac nem túl pozitív fogadtatása miatt azonban eddig csak az Intel jött ki RDRAM-ot kezelő vezérlővel, mégpedig a 850-es chipsettel.

Az RDRAM által biztosított sávszélesség jóval fölötte van az SDRAM által nyújtottnak, ám sajnos az ára is ezt teszi. A kezdeti késlekedések és a nagyon magas ár volt az RDRAM lassú terjedésének az oka.

A kihozatal óta egyfolytában csökkenő RDRAM áraknak köszönhetően, manapság egy RDRAM-mal szerelt és egy SDRAM-mal szerelt PC árkülönbsége 100 dolláron belül lehet. Elemzők szerint az új chipkészlet tovább csökkenti az RDRAM-os rendszerek árát, így reményeik szerint a jövőben nem az ár dönt a régi és az új technológia között. A Pentium 4 rendszerek nagymértékű elterjedését azonban várhatóan nem fogja egyedül megoldani az új SiS chipset, ehhez továbbra is szükség van az Intel megfelelő vezérlőivel szerelt alaplapokra.

A SiS természetesen nem csak Penitum 4 chipkészleteket gyárt, palettáján számos másik termék megtalálható, AMD Athlon és Duron, Intel Pentium 3 és Celeron processzorokhoz készített vezérlők formájában.

Az Acer Labs és az ATI Technologies szintén rendelkeznek a szükséges licencekkel, így tőlük is várhatók RDRAM-ot támogató Pentium 4 chipkészletek a jövőben.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle