Connect with us

Új, mobil processzorok az AMD-től

Laptop

Új, mobil processzorok az AMD-től

Az AMD a mai napon egy-egy új mobil Athlon 4 és Duron processzort mutatott be.

A mobil Athlon család a mai bejelentés révén egy 1,2 GHz-es órajelű Athlon 4 chippel, a Duron pedig egy 950 MHz-es változattal gyarapodott.

Az új Athlon 4 processzor 128 KB elsődleges (L1) cache-sel, illetve 384 KB másodlagos (L2) cache-sel, elsődleges utasításkód-lehívással (data pre-fetch), szuperskalár lebegőpontos egységgel rendelkezik. Támogatja az AMD 3DNow! Professional utasításkészletet, amely a multimédiás alkalmazások használata esetén biztosít teljesítménynövekedést, illetve a PowerNow! technológiát, ami a noteszgépek akkumulátorról való üzemeltetési idejét bővíti ki. Az új Athlon 0,18 mikronos gyártási technológiával készül, Socket A kompatibilis és támogatja a 200 MHz-es FSB-t is.

Elsősorban az árérzékeny felhasználókat célozza meg az AMD az új, 950 MHz-es Duronnal. Ez a chipen 192 KB-os gyorsítótár kap helyet, szintén hardveres előzetes utasításkód-lehívással, szuperskalár lebegőpontos egységgel rendelkezik, illetve támogatja a 200 MHz-es FSB-t, valamint az AMD 3DNow! Utasításkészletét.

Az AMD 1,2 GHz-es mobil Athlon 4-es processzora ezer darabos rendelés esetén 525 dollárba kerül, míg a 950 MHz-es Duron ára 160 dollár. Az AMD közlése szerint elsőként a Compaq kezdi meg az új chipek árusítását Presario 700-as notebookjában, november 21-től.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom