Connect with us

technokrata

AMD HyperTransport: egyre több licenc

Laptop

AMD HyperTransport: egyre több licenc

Egyre többen érdeklődnek az AMD által fejlesztett, a félvezetők közti adatcseréhez használatos HyperTransport szabvány után.

A HyperTransport Konzorcium bejelentése szerint, mostanra több mint egy tucat cég licencelte az új szabványt. A szerződést már aláíró cégek között nagyobb nevek is felbukkannak: Acer Laboratories, Altera, AMCC, Fast-Chip, Flow Engines, GDA Technologies, Josipa Company, LEDA Systems, Marvell Semiconductor, Nokia, Spinnaker Networks, Teradyne, Xilinx, valamint a 0-In Design Automation.

A HyperTransport eredetileg az Advanced Micro Devices által került kifejlesztésre, célja a szerverekben lévő processzorok közötti gyorsabb adatcsere megvalósítása volt. Mostanra azonban a technológia túllépett ezen és betört, illetve betörni készül a hálózati és más alkalmazások piacára is.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a Texas Instruments is a HyperTransport oldalára állt, de a PMC-Sierra, az API NetWorks, az Apple Computer, a Cisco Systems, az Nvidia, a Sun Microsystems, a Transmeta és az SGI szintén fel kívánják majd használni a technológiát jövőbeni termékeikben.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle