Connect with us

technokrata

Dell: néma zenelejátszó

Laptop

Dell: néma zenelejátszó

Úgy tűnik, hogy a Dell Computer digitális lejátszója örökre elhallgat.

A 2000 júniusában bejelentett és 2000 augusztusában piacra dobott, internetes zenedoboz, egy olyan MP3 lejátszó, mely a PC-t használja a file-ok tárolására, és helyi hálózaton keresztül csatlakozik számítógéphez.

A Dell a piacra dobást jól időzítette, nagyjából az internetes zeneőrület csúcsán sikerült elfogadtatnia készülékét a vásárlókkal. A próbálkozás része volt egy nagyobb programnak, melynek célja a PC-k funkcióinak kiterjesztése volt. Az otthoni hálózatok viszonylagosan lomha fejlődése és a PC-s piac beszűkülése miatt, azonban nem sikerült átütő sikereket elérni az új termékkel. Pedig különleges kiépítésű PC vásárlása esetén ingyen, átlagos gép vételekor 199 dollárért adták a berendezést, de ennek sajnos vége.

Az eset nem egyedülálló, hiszen például az Intel is bejelentette, hogy leállítja szórakoztató elektronikai készülékeinek gyártását. Ez azt jelenti, hogy várhatóan a 2002. év első felében kiárusítja ezekből felhalmozott raktárkészleteit, eladja digitális kameráit, zenelejátszóit és játékait.

A Gateway is inkább a számítástechnikai berendezések fejlesztésére fekteti a hangsúlyt, az előző hónapban leállt a Connected Touch Pad gyártásával.

Ugyanakkor a HP mostanság dobta piacra a DE100C típusjelzésű, Digital Entertainment Center névre hallgató berendezését, melyen az internetről letöltött zenék tárolhatók, CD-re írhatók vagy az otthoni Hi-Fi berendezés segítségével lejátszhatók. A készülék kiskereskedelmi ára 999 dollár.

Az Apple szintén nem régen, október végén jelent meg a piacon iPod nevű, 399 dollárba kerülő zenelejátszójával, mely akár ezer zene eltárolására is alkalmas.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle