Connect with us

technokrata

Apache Server 2.0 hétfőn

Laptop

Apache Server 2.0 hétfőn

A Covalent Technologies hétfőn adja ki a népszerű Apache Web Server régóta várt 2.0-s verzióját.

Az Apache 2.0 megjelenését 2000 év végére tervezték, de csak 2001 áprilisában jelent meg a beta tesztváltozat. Az immár elkészült nyitott kódú web szervert a Covalent saját fejlesztéseivel kiegészítve adja ki hétfőn. A főbb fejlesztések a szerver könnyebb kezelhetőségére, valamint a kifejezetten hitelkártyák kezelésének titkosított kommunikációjára irányulnak.

Az új verziót egy teljesen új programstruktúra alapján fejlesztették, amely lehetővé tesz bizonyos helyzetekben nagyobb teljesítményt. Ebben a verzióban a weboldal részéről érkező feladatok kiszolgálására rendelkezésre áll egy újabb lehetőség, a ”thread” (végrehajtási szál), melynek sokkal kisebb az erőforrásigénye, mint a ”process”-nek (folyamat). Windows alatt futtatva jobb a mostani verzió sebessége, mint elődjének, melyet még kifejezetten Unixra és Linuxra fejlesztettek.

A Covalent Enterprise Ready Server csomag, melynek része az Apache 2.0, 1495 dollárba kerül egy egyprocesszoros rendszerhez. Ez a mostani ár jóval magasabb a korábbi verzió 995 dolláros áránál. A Covalent azzal érvel, hogy az új verzió hardver igénye sokkal kisebb, teljesítménye jobb, valamint a fejlesztett kezelhetőségnek köszönhetően alacsonyabbak az üzemeltetési költségek.

Ugyan a Covalent foglalkoztatja az Apache fejlesztőcsapat néhány kulcsfiguráját, de ezt a mostani Apache változatot az eredeti gárda még csak béta változatként tartja számon.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle