Connect with us

technokrata

Sun szerver: már az IBM előtt

Laptop

Sun szerver: már az IBM előtt

A legutóbbi sebességteszt váratlan eredményt hozott.

A Sun közzétette a SPECjbb2000 sebességteszt legfrissebb eredményeit, amelyen a Sun Fire 6800 Midframe szerver másodpercenként végrehajtott műveletek számában felülmúlta az IBM p690/HPC (Regatta) rendszerét.

A gyártó közlése szerint a teszt során a Sun középkategóriás kiszolgálója másodpercenként 175686 műveletet hajtott végre, míg az IBM maximálisra konfigurált felsőkategóriás p690/HPC (Regatta) rendszere csak 169794 darabot (a SPECjbb2000 sebességteszt egy többrétegű adatközponti alkalmazás Java-alkalmazásrétegének teljesítményét méri).

A SPECjbb2000 sebességteszt alapján a Sun úgy becsli, hogy a 24 processzoros Sun Fire 6800 szerver rPerf teljesítménye 30, szemben a 16 processzoros IBM p690/HPC 28,96-os értékével (az IBM az rPerf (Relative Performance) értéket használja a hardver teljesítményének jellemzésére).

A Sun mindemellett úgy hiszi, hogy valós alkalmazási körülményeket vizsgáló sebességteszteken teljesítményelőnye még jelentősebb lenne, a nagyobb memória, a gyorsabb belső rendszerkapcsolat és számos más funkció eredményeképpen.

A SPECjbb2000 (Java Business Benchmark) a Standard Performance Evaluation Corp sebességtesztje a szerveroldali Java-teljesítmény mérésére. Egy háromrétegű rendszert modellez, a szerveroldali Java-alkalmazások leggyakoribb megoldását.

A sebességteszt egy 24 processzoros Sun Fire 6800-as konfiguráción futott, amelyben 900 megahertzes UltraSPARC III processzorok, valamint 48 GB memória volt és a Java 2 Platform, Standard Edition (J2SE), 1.3.1-es verzióját futtatta.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle