Connect with us

technokrata

SuSE Connectivity Server: új, egyszerűen kezelhető file- és nyomtatószerver

Laptop

SuSE Connectivity Server: új, egyszerűen kezelhető file- és nyomtatószerver

Az új linuxos szerverszolgáltatás a Linux megbízhatóságát nyújtja, de telepítéséhez és adminisztrálásához már nincs szükség speciális szaktudásra.

A SuSE Linux terméke file- és nyomtatószerverként használható kis- és középvállalatok belső hálózatain.

A SuSE Linux Connectivity Server az összes olyan szolgáltatást tartalmazza, amely szükséges lehet egy teljeskörű intranetes környezet létrehozásához, beleértve az Internet-kapcsolat megosztást vállalati részlegek, illetve kisebb vállalatok számára.

A szoftver használatával Linux ismeretekkel nem rendelkező vállalatok is élvezhetik a Linux stabilitását és átfogó hálózati lehetőségeit. Erre az ad lehetőséget, hogy a termék kialakításakor a SuSE fejlesztői a hangsúlyt az egyszerű telepítésre és a hálózati szolgáltatások központosított beállítási lehetőségeire helyezték. Az üzemeltetéshez szükséges műveletek – mint például a felhasználók adminisztrálása – speciális ismeretek nélkül is a kényelmesen elvégezhetők a grafikus felületen keresztül.

A SuSE Linux Connectivity Server egy különösen alkalmas szerverrendszer heterogén hálózatokban való felhasználásra, például Windows és MacOS munkaállomások számára. Az előre konfigurált szolgáltatások, mint például a Samba és Netatalk lehetővé teszik, hogy a Linux szerver merevlemezei és nyomtatói megoszthatók legyenek Windows és MacOS gépek számára. A SuSE Linux Connectivity Server integrálja a meglévő Windows és MacOS kliensgépeket az új hálózatba, tehát az eddigi hardver és szoftver továbbra is ugyanúgy használható marad.

Az Internet kapcsolat beállítása a SuSE YaST2 (Yet another Setup-Tool) elnevezésű grafikus telepítő és beállító programjával egyszerűen elvégezhető. Az úgynevezett „álcázás” (masquerading), azaz az IP címek álcázásának támogatása a SuSE Linux Connectivity Server egy különösen hasznos szolgáltatása kisebb vállalkozások számára. Ezzel a módszerrel ugyanis lehetővé válik, hogy a vállalatnál található gépek mindegyike egyetlen kapcsolaton keresztül érje el az Internetet, ami lehet modem, ISDN, ADSL, bérelt vonal vagy bármilyen más technológia. A SuSE Linux Connectivity Server tartalmaz egy átmeneti tárolási (proxy cache) szolgáltatást is, amely minimalizálja az átviteli terhelést az Internet irányában. Ez a funkció a névszerver (DNS) használatával együtt nagyban gyorsított a webböngészést tesz lehetővé. Az integrált tűzfal biztos pajzs a vállalat hálózatának védelmére a külső támadásokkal szemben.

A SuSE Linux Connectivity Server árában egy SuSE Linux Enterprise Server 7 is benne foglaltatik, amellyel garantálja az automatikus szoftverkarbantartást. A termék javasolt végfelhasználói ára 259 ezer Ft + ÁFA, mely magában foglal két kézikönyvet, 30 napos telepítési terméktámogatást és 12 hónapos szoftverkarbantartást. A SuSE Linux Connectivity Server november közepétől lesz kapható Magyarországon.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle