Connect with us

Hitachi merevlemez: majdnem 150 GB!

Laptop

Hitachi merevlemez: majdnem 150 GB!

A Hitachi komoly előnyre tett szert az IBM-mel és a Seagate-tel szemben – már ami a kapacitást illeti. A sebesség tekintetében azonban már más a helyzet.

A Hitachi Data Systems, megelőzve az IBM-et és a Seagate-et a szerverekbe készülő merevlemezek méretét illető versenyben bejelentette, hogy a COMDEX-en bemutatja 3,5 inches, 147,8 GB kapacitású tárolóeszközét.

A meghajtók kizárólag európai szervergyártókon keresztül kerülnek értékesítésre, 2002 közepétől.

A Hitachi és az IBM egyre azon vetélkedik, hogy ki tud nagyobb és gyorsabb interfésszel (Ultra320 SCSI, Fibre Channel) ellátott szerver-merevlemezeket létrehozni. A méretben a Hitachi most átvette a vezetést, de sebesség tekintetében már más a helyzet.

Az IBM a COMDEX kereskedelmi show-n tervezi bemutatni asztali számítógépekbe készült 120 GB-os modelljét, a Deskstar 120 GXP-t. A cég jelenleg vezető tárolóeszköze a szerverpiacon az Ultrastar 36Z15, mely 15000 rpm-es fordulatszámon működik, ugyanakkor csak 36,7 GB tárolására alkalmas.

A Seagate nemrégiben bejelentette a Cheetah X15-36LP-t, amely a leggyorsabb merevlemez a világon, és az LSI Logic Ultra 320 SCSI RAID-ját használja.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom