Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Samsung digitális fényképezőgépek I. – Samsung Digimax 50 duo: 0,5 Mpixel, 130 euro

Laptop

Új Samsung digitális fényképezőgépek I. – Samsung Digimax 50 duo: 0,5 Mpixel, 130 euro

A Samsung nem aprózta el a dolgot. Jelenleg öt új digitális fényképezőgépéről tudunk. Ezek között a VGA felbontástól a 3,3 Megapixelig minden szokásos felbontású gép megtalálható.

Az új gépek közül külsőre sok már ismerős lehet számunkra, főleg a Digimax 50 és a Digimax 330. Ez nem is meglepő, hiszen a külcsín nem sokat változott az elmúlt pár hónapban. Az új gépek típusjelének végén látható szám a felbontásra utal. A felbontást kerekítve adja meg, 10 ezer pixelben számolva. Mind az öt gépből USB-n keresztül tölthetjük át a kész képeket számítógépbe.

Az új gépek legkisebbike a Digimax 50 duo, ami 500 ezer pixeles felbontású, a típusjel alapján. Ez a gép a Digimax 35 MP3-hoz hasonlít mind külsőleg, mind képességeiben. A legfőbb különbség, hogy a Digimax 50 duo nem tartalmazza az MP3-lejátszó modult. Az optika fix gyújtótávolságú, 35 mm-es rendszerbe átszámítva a fókusz 38 mm-nek felel meg. Fényereje F2,3-as. A digitális képet CMOS érzékelő hozza létre, melynek felbontása 640×480 pixeles (vagy 320×240 pixeles) képek készítését teszi lehetővé.

Az expozíció paramétereit a gép automatikusan állítja be, ha szükség van rá vakut is használ. A tárgytávolság 40 cm-től a végtelenig terjedhet. Zársebesség tartománya 1/8 mp és 1/8000 mp közötti. Míg a Digimax 35 MP3-nak nem volt belső memóriája, a Digimax 50 duo 8 MB-tal rendelkezik, melyet nem lehet tovább bővíteni, de ilyen alacsony felbontásnál nincs is igazából nagy szükség rá. A 8 MB-ban 180 fotó fér el.

A kis készülék nem csak digitális fényképezőgépként használható, hanem webkameraként is. Sőt, talán inkább webkameraként, hiszen a gépen nincs LCD megjelenítő. Webkamera üzemmódjában akár 30 kép/mp-es sebességre is képes, amely valóban folyamatos videoképet eredményez.

A gép működtetéséhez két darab AA méretű elemre vagy akkumulátorra van szükség. Méretei: 92x65x36 mm, tömege 126 gramm elemekkel együtt. Ára várhatóan 130 euró körül alakul.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés