Connect with us

technokrata

Sony CRX-85x: 20/8x-os CD-író/DVD-olvasó utazáshoz

Laptop

Sony CRX-85x: 20/8x-os CD-író/DVD-olvasó utazáshoz

A Sony bemutatta az első 20/8x-os sebességű ultravékony hordozható CD-újraíró és DVD-olvasóját, mely kétféle csatolófelülettel lesz kapható.

A november 5-én bejelentett Sony CRX-85A/A1 és CRX-85U/A2 típusú CD-újraírók azonos műszaki paraméterekkel rendelkeznek, kivéve természetesen a csatolók sávszélességét. A CRX-85A/A1 16,67 MB/s sávszélességű PC-Card, míg a CRX-85U/A2 480 Mbit/s sávszélességű USB 2.0 csatlakozású.

Az új meghajtók könnyedén csatlakoztathatók Notebook-hoz, PC-hez vagy Macintosh-hoz. Az eszközzel 20x-os sebességgel lehet CD-t írni, 8x-os sebességgel CD-RW lemezt újraírni, valamint maximum 24x-es sebességgel CD-ROM-ot és maximum 8x-os sebességgel DVD-ROM-ot olvasni.

A 20x-os írási sebesség magában rejti a puffer könnyű kiürülésének veszélyét. Ezt egyrészt a viszonylag nagy méretű, 8 MB-os pufferrel, másrészt a Sony saját fejlesztésű puffer-kiürülés elleni eljárásával, a Power-Burnnel előzik meg.

Az USB-s változatot USB 1.1-en is használhatjuk, ekkor a maximális olvasási sebesség 8x-osra, a maximális írási sebesség 6x-osra esik vissza.

A készülékhez DVD-lejátszó programot (PowerDVD), CD-író programokat, fotókezelő és szerkesztő programokat (ArcSoft PhotoBase és PhotoStudio), videoszerkesztő programot (ArcSoft VideoImpression) és zenelejátszó/-felvevő programot (MusicMatch Juke Box) kapunk. A PC-Card csatolófelületű változathoz csak windowsos szoftvereket, az USB-s készülékhez windowsos és macintoshos szoftvereket egyaránt kapunk.

A CD-újraíró/DVD-olvasó méretei: 130x18x135 mm

Mindkét készülék 329 dollárért lesz majd kapható – a PC-cardos változat már novembertől elérhető, míg az USB-s verzióra decemberig várnunk kell.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle