Connect with us

technokrata

Panasonic: videotelefonálás kamkorderen keresztül

Laptop

Panasonic: videotelefonálás kamkorderen keresztül

A Panasonic bemutatta DV@Talk nevű szoftverét, amelynek segítségével az Interneten keresztül – a számítógépre kötött DV kamerákkal – videótelefonálást lehet megvalósítani.

Mindkét beszélgető fél képe megjelenik a képernyő egy-egy egymás melletti ablakában. De videoklipek, állóképek, szövegek és grafikák is átküldhetők a rendszeren.

A Whiteboard funkció segítségével a beszélgető partnerek könnyedén rajzolhatnak vagy írhatnak ugyanabba az ablakba. Az írott üzenetek a chat funkció révén a beszélgetéssel egy időben azonnal kölcsönösen elküldhetők. A videomagnón vagy memória kártyán rögzített anyagok (video- vagy állóképek) esetében ugyancsak a számítógép vezérli a gyors előre- illetve visszatekercselést és a lejátszást.

Ezek a funkciók Interneten keresztül is működtethetők, ugyanis lehetőség van a partner kamkorderének vezérlésére. A használat megkönnyítése végett a DV@Talk szoftvert két példányban szállítják. Az elsődleges CD ROM-ot az egyik félnek, míg egy másolatot a beszélgető partnernek kell használnia.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák