Connect with us

technokrata

HP: ingyenes elektronikus üzlet

Laptop

HP: ingyenes elektronikus üzlet

A Hewlett-Packard ingyenessé teszi az elektronikus üzleti tranzakciókat futtató szoftverét.

A HP reméli, hogy evvel a lépéssel jelentős szeletet fog kihasítani az alkalmazásszerver szoftverek piacán. Az alap program ezentúl ingyenes lesz, a cég a szoftvermodulok eladásából kíván profitot termelni ebben az üzletágban (például a biztonságosabb tranzakciók és egyéb üzleti alkalmazás-eszközök eladása révén).

A HP a piac 4 százalékát tartja a kezében (megközelítőleg egy szinten állva az Oracle-lel), de ettől a lépéstől drasztikus változásokat vár. Ez már csak azért sem lesz egyszerű, mert a többi versenytárs messze maga mögött hagyja a céget (a BEA Systems 41, az IBM 31, a Sun Microsystems 13 százalékos piaci részesedéssel bír).

Az IBM-mel, a Sunnal és az Oracle-lel hasonlóan a HP is árukapcsolt módon árulja szerver termékeit. Mindegyik cég igyekszik komplett rendszereket kínálni, vagy hardver vagy más, e-üzleti szoftverekkel együtt árulják termékeiket.

A HP új, 8.0-ás alkalmazásszervere (a riválisokéhoz hasonlóan) támogatja a Java 2 Enterprise Editiont, a Java azon változatát, amelyet kifejezetten üzleti szoftverek írására hoztak létre. Ezenkívül még jó pár újdonságot raktak bele, és javítottak a megbízhatóságon is.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle