Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felbolydult a szerverszolgáltatások piaca

Laptop

Felbolydult a szerverszolgáltatások piaca

A Hewlett-Packard új szolgáltatása segítségével könnyebben átcsoportosíthatóvá válik a munka a szerverek között, függetlenül attól, hogy hol és hogyan vannak elhelyezve egymáshoz képest a számítógépek.

A szolgáltatás segítségével a szerverek munkája nyomonkövethetővé válik: a hálózati adatforgalom és a tárolórendszerek felügyelete lehetővé teszi, hogy egy központi konzolról irányítható legyen a szerverek munkamegosztása, bármikor más munkára foghatóvá téve a számítógépeket.

Az ötlet lényege, hogy a szolgáltatás segítségével a szerverek teljesítményét a legfontosabb feladatra koncentrálhatják. E szolgáltatás híján a cégeknek az új erőforrásigényt további számítógépek vásárlásával kellett kielégíteni, miközben a korábbi gépek egy része kihasználatlanul maradt. A HP szerint a számítási teljesítmény az eddigi átlagos 35 százalékos kihasználtságról a szolgáltatás segítségével 75 százalékra növelhető. Ezáltal jelentős költségeket is meg lehet takarítani.

Jelenleg a szolgáltatás még emberfüggő, de a HP tervei szerint ez később megváltozik, és automatikussá válik. Ezzel a rivális IBM cég eLiza szolgáltatásának babérjaira tör a cég.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés