Connect with us

technokrata

Felbolydult a szerverszolgáltatások piaca

Laptop

Felbolydult a szerverszolgáltatások piaca

A Hewlett-Packard új szolgáltatása segítségével könnyebben átcsoportosíthatóvá válik a munka a szerverek között, függetlenül attól, hogy hol és hogyan vannak elhelyezve egymáshoz képest a számítógépek.

A szolgáltatás segítségével a szerverek munkája nyomonkövethetővé válik: a hálózati adatforgalom és a tárolórendszerek felügyelete lehetővé teszi, hogy egy központi konzolról irányítható legyen a szerverek munkamegosztása, bármikor más munkára foghatóvá téve a számítógépeket.

Az ötlet lényege, hogy a szolgáltatás segítségével a szerverek teljesítményét a legfontosabb feladatra koncentrálhatják. E szolgáltatás híján a cégeknek az új erőforrásigényt további számítógépek vásárlásával kellett kielégíteni, miközben a korábbi gépek egy része kihasználatlanul maradt. A HP szerint a számítási teljesítmény az eddigi átlagos 35 százalékos kihasználtságról a szolgáltatás segítségével 75 százalékra növelhető. Ezáltal jelentős költségeket is meg lehet takarítani.

Jelenleg a szolgáltatás még emberfüggő, de a HP tervei szerint ez később megváltozik, és automatikussá válik. Ezzel a rivális IBM cég eLiza szolgáltatásának babérjaira tör a cég.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle