Connect with us

technokrata

Compact Flash Type-I: már 1 GB kapacitással is

Laptop

Compact Flash Type-I: már 1 GB kapacitással is

A SanDisk a világon az első gyártó, amely 1 GB kapacitású Type I-es CompactFlash kártyát jelentett be. A kártya felhasználási területei: digitális fényképezőgépek, PalmTopok, MP3 lejátszók.

A digitális fényképezőgépek használatakor sok esetben azért nem tudunk kellő mennyiségű és minőségű fotót készíteni, mert nem áll rendelkezésünkre elegendő memória vagy háttértár. Sok ötletes megoldás készült már a kis kapacitású kártyákhoz (például a Digital Wallet), de ezek ára egyelőre igen magas, ráadásul újabb problémát vetnek fel: ha kimerül a háttértár akkumulátora, nem tudjuk elmenteni a kis kapacitású kártyánkról a fotóinkat. Az IBM már korábban készített 340 MB-os, 512 MB-os és 1 GB-os MicroDrive-nak nevezett CompactFlash tokozású háttértárakat, de ezek csak Type II-es kiszerelésben kaphatók, ezért nem mindegyik CompactFlash foglalatú digitális fényképezőgépben használhatók.

A SanDisk november 5-én olyan Type I-es CompactFlash kártyát jelentett be, amely bármely CF foglalatos digitális fényképezőgépben használható. Ennek segítségével akár 500 darab 5 Mpixeles fotó is tárolható. A SanDisk ezt a kártyát és egyéb termékeit a COMDEX-en mutatja be.

A kártya 2002 első negyedévétől lesz kapható, várható ára 800 dollár alatt marad. Októberben a cég SanDisk Ultra elnevezésű kártyákat fog bemutatni, melyek a nagy sebességükkel fognak társaiktól kitűnni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák