Connect with us

Hirdetés

technokrata

Linux és OS/2 a Windows XP-n

Laptop

Linux és OS/2 a Windows XP-n

Hétfőtől a Windows XP is képes lesz a PC-emulációra, így egy időben akár más-más operációs rendszert – köztük Linuxot vagy OS/2-t – futtató, több különálló virtuális számítógép lesz kezelhető ugyanazon a Munkaasztalon.

A több operációs rendszer egyidejű futtatására alkalmas VMware Workstation legfrissebb verziója hétfőn jelenik meg.

Az immár 3.0-s verziószámig jutott program segítségével a Microsoft legújabb operációs rendszerén, a Windows XP-n is létrehozhatunk virtuális számítógépet. Így akár Linuxot futtathatunk Windows XP alatt, vagy Windows XP-t Linux alatt, sőt akár MS-DOS-sal működő virtuális gép is létrehozható.

Az XP megjelenése nagy reményéket ébresztett VMware részéről, ugyanis azok a cégek, amelyek majd használják a szoftver új verzióját, jóval könnyebben oldhatják meg dolgozóik oktatását, valamint a régebbi programok futtatását. Reményeik nem alaptalanok, ugyanis a még meg sem jelent program elővételben már 1,3 millió dollárt hozott a cégnek.

Az új verzió támogat olyan hardverelemeket is, amelyek már jó ideje általánosnak mondhatók a számítógépekben (DVD-meghajtók, USB portok), de az eddigi verziókban még nem oldották meg ezek kezelését.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés