Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

Windows XP SP2

Még izzanak az Internet-vonalak az SP1 letöltésektől, máris tekintélyes mennyiségű javítás várja az SP2-be való bekerülést.

Béta állapotban június elején, véglegesként szeptember elején, magyar nyelven pedig október elején jelent meg a Windows XP várva-várt első javítócsomagja, amely több mint 1700 hibajavítást tartalmaz – az összeset, amely az eredeti, 5.1.2600-as verzió megjelenése óta felmerült. Emellett extra (USB2, IPv6, eHome) funkciók is kerültek a Windows XP-be általa, de itt mutatkozott be a ˝szokatlanul durva másolásvédelmi eljárás˝ is, miközben a Microsoft eleget tett az antitröszt eljárás eredményeinek.

Mindössze két hónappal az SP1 megjelenése után máris tekintélyes mennyiségű javítás várja az SP2-be való bekerülést. Ez már most 100-nál is több javítást-frissítést jelent, bár közülük ˝csak˝ hét annyira fontos (főként biztonsági hibák), hogy jelenleg is letölthető.

Pillanatnyilag nincsenek az SP2 kiadásának időpontjára vagy körülményeire utaló információk, azonban a jelenleg letölthető patchek már hordozzák nevükben az SP2 jelölést, jelezvén, hogy SP1 utáni (post SP1) update-ről van szó.

Bőven akad azonban nyitott kérdés az SP2-vel kapcsolatban, ha megjelenik a hivatalosan eddig soha meg nem erősített, inkább csak cáfolt Windows XP Second Edition (SE). Például: vajon milyen újdonságok kerülnek bele az XP SP2-be, illetve melyek csak az SE-be? Vagy: mely újdonságok lesznek önálló kiegészítésként is letölthetők, illetve melyek lesznek csak az SE részeként elérhetők?

E kérdések különösen az előbb-utóbb várható Internet Explorer 7, illetve a már beta-RC változatban létező DirectX 9(.x) és Windows Media 9 Series, továbbá a Sidebar és egyéb GUI-fejlesztések miatt kínzóak, ugyanis a Microsoftnak a kiegészítésekből nem nagyon van bevétele, azonban egy új operációs rendszer kiadásából már igen – elképzelhető tehát, hogy az SE-re tartogat majd olyan igen vonzó újdonságokat, amelyek más úton (így az SP2-ben) nem lesznek elérhetők.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés