Connect with us

Laptop

Windows XP SP2

Még izzanak az Internet-vonalak az SP1 letöltésektől, máris tekintélyes mennyiségű javítás várja az SP2-be való bekerülést.

Béta állapotban június elején, véglegesként szeptember elején, magyar nyelven pedig október elején jelent meg a Windows XP várva-várt első javítócsomagja, amely több mint 1700 hibajavítást tartalmaz – az összeset, amely az eredeti, 5.1.2600-as verzió megjelenése óta felmerült. Emellett extra (USB2, IPv6, eHome) funkciók is kerültek a Windows XP-be általa, de itt mutatkozott be a ˝szokatlanul durva másolásvédelmi eljárás˝ is, miközben a Microsoft eleget tett az antitröszt eljárás eredményeinek.

Mindössze két hónappal az SP1 megjelenése után máris tekintélyes mennyiségű javítás várja az SP2-be való bekerülést. Ez már most 100-nál is több javítást-frissítést jelent, bár közülük ˝csak˝ hét annyira fontos (főként biztonsági hibák), hogy jelenleg is letölthető.

Pillanatnyilag nincsenek az SP2 kiadásának időpontjára vagy körülményeire utaló információk, azonban a jelenleg letölthető patchek már hordozzák nevükben az SP2 jelölést, jelezvén, hogy SP1 utáni (post SP1) update-ről van szó.

Bőven akad azonban nyitott kérdés az SP2-vel kapcsolatban, ha megjelenik a hivatalosan eddig soha meg nem erősített, inkább csak cáfolt Windows XP Second Edition (SE). Például: vajon milyen újdonságok kerülnek bele az XP SP2-be, illetve melyek csak az SE-be? Vagy: mely újdonságok lesznek önálló kiegészítésként is letölthetők, illetve melyek lesznek csak az SE részeként elérhetők?

E kérdések különösen az előbb-utóbb várható Internet Explorer 7, illetve a már beta-RC változatban létező DirectX 9(.x) és Windows Media 9 Series, továbbá a Sidebar és egyéb GUI-fejlesztések miatt kínzóak, ugyanis a Microsoftnak a kiegészítésekből nem nagyon van bevétele, azonban egy új operációs rendszer kiadásából már igen – elképzelhető tehát, hogy az SE-re tartogat majd olyan igen vonzó újdonságokat, amelyek más úton (így az SP2-ben) nem lesznek elérhetők.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom