Connect with us

technokrata

Laptop

Windows XP SP1

Nyáron érkezik az első nagyobb frissítés a Microsoft legújabb operációs rendszeréhez.

A Windows NT egyik legfontosabb kiegészítője közé tartozott az időnként vérfrissítésen áteső javítócsomag, azaz a Service Pack, melyben fontos biztonsági hibákat és egyéb hiányosságokat orvosolnak a Microsoft programozói. A nyár közepén várható az első, Windows XP-hez való nagyobb frissítés.

E kiegészítőben kerül támogatásra a Mira megjelenítő eszköz, illetve a Tablet PC-k és a Freestyle grafikus felület is. Ennek megfelelően a nyári szezonra több cég is olyan számítógép konfigurációkat tervez piacra hozni, melyekre az „új” Windows XP lesz feltelepítve. A HP például a Freestyle köré kíván építeni egy olyan hibrid PC-t, amely otthoni szórakoztatóközpontként is használható (lehetőség lesz távirányító használatára is, mely kényelmesebb vezérlést biztosít a billentyűzetnél).

A Windows XP első példányai még szeptemberben elkészültek, a nemzetközi piacon októberben debütált (nálunk november végén), ehhez képest alig több mint fél év telik el az első javítócsomag kiadásáig. Nem túl sok idő, de ha figyelembe vesszük azt, hogy a Microsoftnál lezajlott irányváltás miatt sokkal inkább odafigyelnek a biztonságra, akkor nem meglepő a csomag érkezése.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek