Connect with us

technokrata

Windows XP SP1 – csináld magad (a törvény keze)

Laptop

Windows XP SP1 – csináld magad (a törvény keze)

Szabadon választható beépített Windows-komponensek.

Az antitröszt-eljárás eredményeinek megfelelően a Microsoftnak az SP1-gyel a tavaly novemberben, a közte, az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodás értelmében úgy kell átalakítania a Windows XP operációs rendszert, hogy annak egyes beépített szoftverei kicserélhetők legyenek más versenytárs gyártók termékeire.

A megállapodás 5, a Windows XP-be épített szoftvert érint, név szerint az Internet Explorert, az Outlook Expresst, a Windows Media Playert, a Windows Messengert és a Java Virtual Machine microsoftos változatát.

Az SP1 telepítése után egy új ikon tűnik fel a Start Menüben és a Control Panelen – Set Programs Access and Defaults, amelynek segítségével az alapértelmezett Windows-komponensek szabadon csereberélhetők. A lehetőség 4 opciót ajánl majd a felhasználónak.

1. Computer Manufacturer Configuration – a PC-gyártó által támogatott és telepített komponensek használata.

2. Microsoft Windows – a Windows alapértelmezett komponenseinek használata.

3. Non-Microsoft – csak nem Microsoft komponensek használata.

4. Custom – mindent megmutató listából választható komponensek használata.

A Microsoftnak továbbá meg kell szüntetnie azt a felugráló figyelmeztetést, amely a .Net Passport szolgáltatásra való regisztrációt követeli a felhasználótól.

A legfrissebb információk szerint a számtalan apró hibajavítást, valamint USB 2 és BlueTooth, TabletPC és eHome (Freestyle és Mira) támogatást tartalmazó Windows XP SP1 beta változata jövő hónap elején, végleges változata pedig nyár végén jelenik majd meg.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle