Connect with us

technokrata

Windows XP SE: unokáink sem fogják látni… (?)

Laptop

Windows XP SE: unokáink sem fogják látni… (?)

Újabb információk a Windows XP Second Edition és az SP1 sorsáról…

Az Interneten egy tegnapi híradásunkkal ellentétes információ látott napvilágot.

A Microsoft Windows XP – The Official Magazine microsoftos forrásokra hivatkozva azt adta hírül, hogy a Microsoft terveiben nem szerepel a Windows XP Second Edition kiadása. Az operációs rendszer első javítócsomagja, az SP1 biztosan megjelenik idén (a híradások a nyári-őszi időszakot jelölik meg), de hogy lesz-e további XP-tuning vagy rögtön egy teljesen új Windows (a ˝Longhorn˝) mutatkozik be, az most bizonytalanná vált.

Ha viszont nem lesz második kiadás, akkor a 2003-as év új Windows verzió megjelenése nélkül telik el, ami megszakítaná a Microsoft 1995, vagyis a Windows 95 megjelenése óta bevett stratégiáját, a minden évben új Windows verzió kiadásának ˝hagyományát˝. És pontosan ez az, ami miatt az információkkal ellentétben kételkednünk kell a Windows XP SE mellőzésében. A probléma esetleg áthidalható az SP2 2003-as kiadásával, ami által a ˝kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad˝.

A Microsoft Windows ˝Longhorn˝ megjelenése azonban biztosnak látszik – a fejlesztők már gőzerővel dolgoznak rajta, s bétaprogramja valószínűleg az előd Windows javítása, az XP SP1 megjelenését követően megkezdődik.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle