Connect with us

technokrata

Windows XP mint csodaszer?

Laptop

Windows XP mint csodaszer?

1 milliárd dolláros reklámkampány ide vagy oda, a Windows XP nem fogja egy csapásra megoldani a számítógépgyártók minden baját.

Egy kis marketing rásegítéssel sok cég vonzódik az újdonságokhoz (legyen szó számítógépekről vagy operációs rendszerről). Az y2k-tól való félelem miatt azonban néhányan óvatosak voltak a Windows 2000, vagy bármilyen más szoftver megvásárlásával, pont amikor a legaktuálisabb lett volna. Így normális esetben számtalan cég vetné rá magát a Windows XP-re, illetve ezzel egyidőben fejlesztené gépparkját is, viszont közbeszól a mindenkit sújtó gazdasági lassulás.

A vállalatok óvatosak, költségcsökkentő intézkedéseket hoznak. Nem marad más hátra a PC gyártók számára, mint a fogyasztói piac célbavétele. Reklámjaikban igyekeznek hát kidomborítani a Windows XP otthoni felhasználóknak, szórakozni vágyóknak készült újdonságait, úgy mint tökéletesített streaming média lejátszás, CD írási opciók, online fotó feldolgozás, drótnélküli hálózat-támogatás, azonnali üzenetküldés, hagyományos és videotelefonálás, egyebek.

Kérdés azonban, hogy ezek a funkciók, bár kétségkívül csábítóak, elég ösztönzőek lesznek-e a régi rendszerek lecseréléséhez? Vajon hányan vásárolnak majd új számítógépet, meg mindenféle új perifériát (színes nyomtatót, szkennert, fényképezőképet, kamerát, webkamerát, egyebeket) csak azért mert a Windows XP-ben beépített lehetőség rejlik azok kezelésére?

A számítógépgyártók mindenesetre reményteli szívvel várják a Windows XP hivatalos megjelenését, remélve, hogy feldobja kicsit az igen komoly visszaesést elszenvedett forgalmat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák